Veliki trijumf Slobodana Jovanovića na Trofeju Podgorice

Izvor: KGsport.info, 03.Apr.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki trijumf Slobodana Jovanovića na Trofeju Podgorice

Bokser kragujevačkog Radničkog, Slobodan Jovanović, osvojio je zlatnu medalju na 15. Trofeju Podgorice, tradicionalnom međunarodnom turniru za mlade boksere. Ovim trijumfom mladi Kragujevčanin osigurao je svoje mesto na spisku putnika za Evropsko prvenstvo u Italiji od 17. do 26. aprila.
Jovanović je u velikom finalu kategorije boksera do 81 kg pobedio na poene domaćeg predstavnika, Crnogorca Viktora Mihailovića. Dan ranije, naš mladi bokser je u polufinalu savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Ričarda Egervarija iz Mađarske, takođe na poene.
– Fantastičan je osećaj osvojiti zlatnu medalju u ovako jakoj konkurenciji. Sada sam u potpunosti fokusiran na Evropsko prvenstvo u Italiji, gde ću pokušati da se predstavim u najboljem mogućem svetlu i nadam se uzeti neku od medalja. – kratko je prokomentarisao Slobodan nakon ovog bez sumnje velikog uspeha.

Na ovom prestižnom turniru učestvovao je i Slobodanov brat Aleksandar, takođe član kragujevačkog Radničkog. Nažalost, on nije uspeo da se dokopa medalje, pošto je u četvrtfinalu poražen od sunarodnika Stefana Markovića u kategoriji boksera do 52 kilograma.
Srbija je na Trofeju Podgorice nastupila sa ukupno trinaest takmičara, koji su se okitili sa četiri medalje – dva zlata i po jedno srebro i bronza.
Ovogodišnje izdanje Trofeja Podgorice okupilo je preko 60 mladih boksera iz 11 država.
Foto: Bokserski savez Srbije
M. P.

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.