Većina Nemaca ne očekuje titulu, Klinsman veruje u novu bajku

Izvor: B92, 12.Jun.2021, 14:52

Većina Nemaca ne očekuje titulu, Klinsman veruje u novu "bajku"

Nemci ne očekuju da će njihova reprezentacija sa Evropskog prvenstva u fudbalu poneti titulu. Klinsman veruje u novu "bajku".

Većina Nemaca ne očekuje da će njihova reprezentacija sa Evropskog prvenstva u fudbalu poneti titulu, pokazala je anketa televizije ZDF.

Prema istraživanju, samo sedam odsto veruje da Nemačka može do četvrte titule, ali prve od 1996. godine.

Najviše ispitanika, njih 23 odsto, od ekipe Joahima Leva očekuje ispadanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u četvrtfinalu.

Skoro isto toliko, 22 odsto, vidi polufinale kao najveći domet. Ispadanje već u grupnoj fazi predviđa čak 10 odsto ispitanika.

Iako nemački navijači i posmatrači nemaju velika očekivanja od Evropskog prvenstva u fudbalu, nekadašnji kapiten i trener reprezentacije Jirgen Klinsman ocenjuje da bi mogla da ih obraduje nemačka verzija "grčke bajke" od pre 17 godina.

"Nemačka nije favorit ovog prvenstva, ali Grčka je 2004. bila totalni autsajder, sa mnogo manjim izgledom nego Nemačka sada," rekao je Klinsman dnevnim listovima medijske grupe Funke od petka. "Grčka je na kraju ipak pokorila Evropu."

Pod nemačkim trenerom Otom Rehagelom, Grci su u Portugaliji senzacionalno dogurali do finala i onda još sa 1:0 pobedili domaćina Portugal.

Klinsman (56) je bio kapiten nemačke reprezentacije koja je 1996. u Engleskoj osvojila treću i poslednju titulu evroskog prvaka.

Klinsman je naglasio da bez obzira na očekivanja Nemačka uvek mora da cilja titulu.

"To ne može uvek da upali. Ne smemo, međutim, da se nedeljama pripremamo za turnir i onda da kažemo, pa dobro, bićemo zadovoljni polufinalom.“

Prvenstvo 2021. su u petak uveče u Rimu otvorile Italija i Turska, mečom u kojem Italija pobedila čak 3:0.

Nemačka igra u minhenskoj Alijanc areni 15. juna protiv svetskog prvaka, Francuske. Dalje u grupi susreće se 19. juna sa evropskim prvakom Portugalom i 23. juna sa Mađarskom.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.