VELIKI USPEH: Stefanu Kojiću bronza na Evropskom prvenstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 11:12

VELIKI USPEH: Stefanu Kojiću bronza na Evropskom prvenstvu

Jedina medalja za Srbiju na kadetskom šampionatu Starog kontinenta.

Srpski rvači nastavljaju ustaljenu praksu osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Kontinuitet je produžen na Evropskom prvenstvu za kadete u Tirani, a bronzanim odličjem okitio se Stevan Kojić u kategoriji do 92 kilograma. Na šampionatu Evrope za rvače do 17 godina u muškoj konkurenciji Srbija je imala petoricu takmičara: Lazara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dedića, Zalana Peka, Ognjena Todosijevića, Dušana Stokića, Filipa Tričkovića i Stevana Kojića koji je do medalje stigao kroz repesaž.

 - Svi naši takmičari imali su izuzetno težak žreb, o čemu svedoči podatak da su naši rvači u prvom kolu izgubili od kasnijih osvajača medalja - sumira utiske selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac. - U svim tim mečevima bili su više nego ravnopravni sa svojim protivnicima iz rvačkih velesila i malo im je nedostajalo za trijumf. Ipak, najviše je pokazao Stevan Kojić. Nakon poraza od Rusa Gadžimogamedova, Kojić je u repesažu prvo bio bolji od Ismailova iz Azejrbedžana, a potom i vrlo ubedljiv protiv Vitaia iz Mađarske i to tehnihčkim tušem u prvoj rundi.

Uz selektora Dokmanca, srpsku delegaciju u Albaniji činili su treneri Đorđe Miloski i Kristajn Fris, kao i predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković. Zajednička je ocena da je ponovo ostvaren veliki uspeh i to ne samo u rezultatskom smislu

 - Mislim da smo dobili izuzetno talentovanu generaciju rvača koji će u narednim godinama biti oslonac srpskog rvanja sve do Olimpijskih igara 2032. godine. Ova bronza je veliki uspeh jer je na šampionatu učestvovalo čak 500 rvača iz 36 zemalja, a nakon pauze od više od godinu dana na ovom takmičenju su nastupili i rvači Rusije i Belorusije - zaključio je Dokmanac.

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kojić osvojio bronzu na EP za kadete

Izvor: B92, 15.Jun.2023

Mladi srpski rvač Stevan Kojić osvojio je bronzu u kategoriji do 92 kilograma na Evropskom prvenstvu za kadete u Tirani, saopštio je Rvački savez Srbije...Na šampionatu Evrope za rvače do 17 godina u muškoj konkurenciji Srbija je imala šestoricu takmičara: Lazara Dedića, Zalana Peka, Ognjena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.