Uživo, polufinale EP: Blok Rusije velika prepreka za napad Srbije (19:25, 24:24)

Izvor: Blic, 28.Sep.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, polufinale EP: Blok Rusije velika prepreka za napad Srbije (19:25, 24:24)

Odbojkaška reprezentacija Srbije je na Evropsko prvenstvo u Danskoj i Poljskoj otišla kao i do sada - tiho, bez pompe, velikih očekivanja, ali i sa podmlađenim sastavom. Posle poraza od Slovenije na startu šampionata, ređale su se pobede, i ekipa Igora Kolakovića došla je do polufinala, u kom je čeka Rusija. Meč protiv ekipe koja je u ovoj fazi takmičenja pobeđena u spektakularnom meču u Beču pre dve godine, pred osvajanje zlata, pratićemo zajedno uz Blicsport od 15 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Meč se igra u neobičnom ambijentu, pošto je fudbalski stadion Parken pretvoren u halu za završnicu turnira. Ekipa rasterećeno ulazi u ovaj meč, i veruje da će takav pristup biti naš adut protiv favorita turnira.

Rusi su bez premca na turniru zahvaljujući tandemu Pavlov - Muserski, koji je do sada zabeležio čak 149 poena, a Muserski je samo u "1 na" duelima na mreži imao čak 16 blokova.

U skladu sa reputacijom, Rusi su i otvorili meč asom i sa dva bloka, a "orlovi" su napravili čak tri servis greške, pa je 8:4 na prvom tehničkom tajm-autu. Posle pauze konsolidovala se malo igra aktuelnih šampiona Evrope, Lisinac je uspeo da izbegne blok, a korišćene su i greške rivala. Ipak, Rusija se vratila ritmu sa početka, pa je i na drugu pauzu otišla sa "+4". Kada su posle ovoga vezali još tri poena, bilo je jasno da je prvi set praktično izgubljen. Uspeli su samo borbenošću "orlovi" da smanje razliku mini-serijom, ali je servis u mrežu okončao set sa 19:25.

Tek u nastavku je Rusija dovedena u situaciju da igra "poen za poen", Srbija je prvi put na meču povela sa 6:5, ali je protivnik na pauzu otišao sa 8:7. Vezala je "zbornaja" nekoliko poena, a prepirka naših igrača sa sudijom razljutila je Kolakovića, koji ih je na tajm-autu kritikovao.

U nastavku je viđeno nekoliko sjajnih odbrana, a Ivović je poslao loptu u aut, pa je protivnik poveo sa 16:13. Očajan servis branilaca titule im je olakšavao posao, pa su nastavili da održavaju razliku. Nisu se predavali "orlovi", i približili se na 20:21. Konačno je postalo neizvesno, a Atanasijević je konačno probio, i to trojni blok za 23:23. Viđena su potom servisi u aut na obe strane, pa je počelo da se igra na razliku.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP: Srbija poražena od Rusije i ostala bez finala

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2013

Na Evropskom prvenstvu u Danskoj odbojkaška reprezentacija Srbije nije usela da odigra reprizu od pre dve godine i savlada selekciju Rusije u polufinalu - poražena je sa 1:3 (19:25, 26:24, 23:25, 15:25) što joj je pored plasmana u finale oduzelo i odbranu šampionske titule. U meču za treće mesto...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.