Greške koštale Srbiju, Rusija prejaka na startu druge faze

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greške koštale Srbiju, Rusija prejaka na startu druge faze

Rukometašice Srbije porazom su otvorile drugu fazu Evropskog prvenstva, pošto je Rusija bila bolja rezultatom 29:25 (16:13).

Srpkinje nisu uspele da ponove igru iz prethodnog dela turnira protiv favorizovanog protivnika i ni u jednom trenutku utakmice nisu bile ni blizu da trijumfuju.

Duel u Nantu odigran je u nedelju zbog protesta širom Francuske, iako je zakazan za subotu, pa posle ovog meča naš tim zauzima četvrtu poziciju sa dva boda, dok je Rusija prva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa šest.

Druga je Francuska sa pet bodova, odnosno dva više od Švedske sa kojom je nešto ranije odigrala nerešeno 21:21.

Srbija je odlično otvorila utakmicu i energetski parirala Ruskinjama koje su bile veoma oštre. To je rezultiralo sedmercima za naš tim koje je sigurno realizovala Katarina Krpež Šlezak, a i njene saigračice su bile odlične punih 20 minuta.

Međutim, tada je krenuo pad u igri Srbije – nekoliko olako izgubljenih lopti, pa dva-tri promašena napada, dok su kazne stizale iz akcije u akciju na drugoj strani. Ruskinje su kontrama razbijale našu odbranu i rezultatski se odlepile.

Imale su i pet golova razlike, da bi tim Ljubomira Odradovića uspeo da smanji na -3 pred poluvreme.

Utakmica je prelomljena početkom drugog poluvremena, kada je Srbija propustila veliku priliku da se vrati u egal. Na četiri razlike za protivnički tim, Rusija je ostala sa dve igračice manje i činilo se, posle pogotka Tamare Radojević za 16:18, da ćemo gledati uzbudljiv nastavak.

Desilo se potpuno suprotno – Srpkinje su napravile nekoliko neshvatljivih grešaka, kazna je stigla veoma brzo i Rusija je došla do šest golova prednosti. To je bilo dovoljno da rutinski privedu meč kraju za novi trijumf i prvo mesto u grupi.

Očekivano, u našem timu je najbolja bila Krpež Šlezak sa 7 golova iz 11 pokušaja, dok je pet dodala Jovana Stoiljković. Na drugoj strani, dominirala je Darja Dimitrijeva takođe sa 7 pogodaka, jednim više od Ane Vjahireve.

Naša selekcija nema vremena za odmor jer već ponedeljak igra novi meč – od 21 sat protivnik će biti Crna Gora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.