Uživo: Orlovi sedam minuta bez pogotka, Srbija-Rusija 18:14

Izvor: Blic, 15.Jan.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Orlovi" sedam minuta bez pogotka, Srbija-Rusija 18:14

Rukometna reprezentacija Srbije od 18 časova igra utakmicu drugog kola C grupe Evropskog prvenstva protiv Rusije u Arhusu. U slučaju pobede "orlovi" bi obezbedili plasman u drugu fazu takmičenja i preneli bar dva boda u novoformiranu grupu, a na poluvremenu je nerešeno (14:14).

"Orlovi" su imali dobar početak, posle šest minuta igre vodili su sa 5:3, iako su imali igrača manje, a briljirali su Nenadić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Prodanović sa po dva pogotka.

Porasla je prednost naše reprezentacije, kada je Nikčević je presekao loptu i iz kontranapada pogodio za tri gola prednosti (7:4).

Darko Stanić, naš "ministar odbrane", nastavio je u svom stilu: odbranio je zicer ruskim igračima, u sledećem napadu naš tim je otišao na +4 zahvaljujući Nikčeviću.

Usledio je i veliki pad u igri reprezentacije Srbije, što je kažnjeno sredinom prvog poluvremena. Prodanović je prvo isključen na dva minuta, a Rusi su golovima Kovaleva i Skopintseva smanjili na 9:8.

Nastavili su rukometaši "zbornaje" seriju, i pogocima Atmana i Šelmenka stigli do prvog vođstva na meču (10:9). Momir Ilić je već u sledećem napadu izjednačio rezultat, a onda ni sudije nisu bile naklonjene - Vujin je zaradio novo isključenje, što je Rusija iskoristila za 12:10. Moglo je to biti i veća prednost za rivala, ali je Strahinja Milić bio sjajan na golu i odbranio dva zicera ruskim krilima.

Tajm-aut koji je zatražio selektor Srbije Vladan Matić doneo je rezultat, naš tim je u periodu od 22. do 24 minuta stigao do izjednačenja golovima Vujina sa sedam metara i projektilom Nenadića. "Orlovi" nikako nisu uspeli da preokrenu rezultat, ali se sa nerešenim rezultatom otišlo na 15-minutni predah.

Odmor je više prijao Rusima, koji su u novom naletu, vezali su tri pogotka za vođstvo, a Srbija je skoro pet minuta bez gola.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od Poljske sa 20:19, a Rusija je poražena ubedljivo od Francuske sa 35:28. U drugom meču naše grupe snage će od 20 časova i 15 minuta odmeriti Francuska i Poljska.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: "Orlovi" četiri minuta bez pogotka, Srbija-Rusija 17:14

Izvor: Blic, 15.Jan.2014

Rukometna reprezentacija Srbije od 18 časova igra utakmicu drugog kola C grupe Evropskog prvenstva protiv Rusije u Arhusu. U slučaju pobede "orlovi" bi obezbedili plasman u drugu fazu takmičenja i preneli bar dva boda u novoformiranu grupu, a na poluvremenu je nerešeno (14:14)..."Orlovi" su imali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.