Uživo (48. minut): Bombe Filipovićeve, Srbija - Crna Gora 22:22

Izvor: Blic, 15.Dec.2012, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo (48. minut): "Bombe" Filipovićeve, Srbija - Crna Gora 22:22

Ženske rukometne reprezentacije Srbije i Crne Gore igraju u Beogradu polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva.

U Areni se okupilo oko 12.000 navijača, a na gornjem nivou dvorane, nalazi se najmanje tri hiljade onih koji će navijati za Crnu Goru.

Srbija je povela u prvom minutu golom Marine Dmitrović. Crna Gora potom nije uspela da u prvom napadu poentira, a u drugom napadu Srbije, Sanja Damnjanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je donela "+2"!

Crnogorke su preko Kneževićeve u 3. minutu iz trećeg pokušaja u okviru jedne akcije smanjile na 2:1. Usledio je kratak ali zabrinjavajući pad u ofanzivi Srbije, što su protivnice iskoristile za dva brza gola. Ipak, Svetlana Ognjenović vratila je osmehe na lica navijača i saigračica - 6. minut, 3:3.

Šut Đokićeve zaustavila je Katarina Tomašević, ali su Crnogorke posle greške Andree Lekić preko Jovanke Radičević ponovo stigle do prednosti.

Ognjenovićeva na jednoj, i Đokićeva na drugoj strani nisu dobro okončale akcije Srbije i Crne Gore, pa je usledio novi napad izabranica Saše Boškovića koji nije realizovan, da bi Kneževićeva na drugoj strani prvi put donela Crnoj Gori dva gola viška (5:3).

Ognjenovićeva je u 11. minutu postigla gol koji je poništen zbog prestupa. Potom je Damnjanović isključena na dva minuta, ali Crnogorke nisu iskoristile igračicu više.

Biljana Filipović je izuzetnom fintom sa veće udaljenosti smanjila na 5:4, a onda je Kneževićeva na drugoj strani pogodila stativu. Golom Anđele Bulatović, Crna Gora je stekla ponovo dva gola prednosti.

Nakon novog promašaja Ognjenovićeve, igračicama Crne Gore ispala je lopta u napadu. Nažalost, Srbija je u 14. minutu ponovo pogrešila u napadu. Jako loša i nepovezana igra u ofanzivi.

Bulatovićeva je novim golom u 15. minutu povećala prednost Crne Gore na 7:4. Prava je šteta što Popovićeva posle dva savršena driblinga umesto stative nije pogodila mrežu Crne Gore.

Pavićevićeva je u narednom napadu bila precizna i Crna Gora je stigla do ozbiljne prednosti od četiri gola razlike. Posle povratka Lekićeve i Damnjanovićeve u igru, Biljana Filipović poslala je drugi projektil za danas - 5:8.

Bulatovićeva je bila jasna i konkretna na drugoj strani, ali i Lekićeva koja je iskoristila sporo vraćanje Crnogorki u odbranu - 6:9. Jovana Risović odbranila je zicer Crnogorki, a na drugoj strani sedmerac za Srbiju - Ognjenović smanjuje na 9:7.

Filipovićeva je fenomenalnom asistencijom Sanji Rajović donela prvi gol u polufinalu, serija Srbije od 3-0. Posle gola Katarine Bulatović, Lekićeva je smanjila na 10:9.

Ključni trenutak poluvremena, "mali zmaj" Jovana Risović, kako ju je nazvao kolega sa RTS Nedeljko Kovinjalo, odbranila je zicer Bulatovićeve a Filipović je na drugoj strani donela izjednačenje!

Risovićeva je ponovo bila fatalna po Crnogorke, a na drugoj strani "bombe" Damnjanovićeve i Ivane Milošević za nestvarnih 12:10, ako se zna da je bilo 5:9!

Posle pogotka Radičevićeve, Jelena Erić je postigla u neverovatnom brzom napadu Srbije prvi gol u polufinalu 13:11! Filipovićeva je najlepšim golom sa desetak metara donela Srbiji velikih 14:11.

U pretposlednjem minutu isključena je Erić, dok se Filipović povredila i ukazivala joj se pomoć.

Jovana Risović ima 71 posto odbrana, što se ne pamti u završnici ovako velikih takmičenjima. Radičevićeva je ipak savladala "malog zmaja" u 30. minutu, nakon čega je umesto da stane na loptu, ekipa Srbije srljala u napad iz kojeg je pala još jedna uspešna kontra Crnogorki.

Umesto da se na odmor ode sa tri gola prednosti, Srbija ima samo jedan viška. Vođstvo su donele pre svih Risovićeva na golu i Filipovićeva koja se izgleda, ozbiljnije povredila.

Drugo poluvreme:

Tomašević je ponovo na golu Srbije, a Filipović je takođe u igri, na sreću nema ozbiljnijih problema s rukom.

Crna Gora nije iskoristila prvi napad, a Vukčević je na drugoj strani zaustavila Filipovićevu. Kneževićeva je donela 14:14, a Filipovićeva je iz šestog pokušaja po peti (!) put bila precizna, Srbija ponovo vodi.

Bulatovićeva je ponovo bez bloka šutirala i bila je precizna. Kneževićeva je pogodila prečku, ali Lekićeva nije iskoristila zicer iz kontre. Pavićević je na drugoj strani poentirala za 16:15.

Lekićevoj je ukazana pomoć zbog bola u kolenu, a Rajovićeva je izjednačila na 16:16. Ana Đokić je postigla prvi gol za Crnu Goru u 36. minutu, dok je Lekićeva iskoristila blok Sanje Rajović, ali je sudija svirao faul u napadu.

Radičevićeva je postigla peti gol, Crna Gora ima dva gola prednosti. Filipovićeva je rašćistila sve u odbrani Crne Gore da bi Rajovićeva postigla novi pogodak, 18:17 u 39. minutu.

Posle novog kiksa u odbrani, Ognjenovićeva je povredila ruku, a Damnjanovićeva je novim golom poželela saigračici što brži oporavak na klupi. Posle gola Lekićeve, isključena je Damnjanović.

Šut Radičevićeve zaustavio je "veliki zmaj" Katarina Tomašević. Usledila su po dva napada sa obe strane bez rezultata. Posle dva minuta posta, Bulatovićeva je vratila Crnoj Gori "+2". Andrea Lekić je posle tajm-auta uspela da smanji vođstvo protivnica.

Novim golom Biljane Filipović Srbija je stigla do 21:21, ali je Bulatovićeva novim pogotkom vratila prednost protivnicama koju je anulirala, ko drugi nego Filipović.

Povezane vesti: Vermezović: Sa tribina napraviti pritisak na Crnogorke i sudije Šta o polufinalu EP kažu Srpkinje koje nastupaju za Crnu Goru? Risovićeva ponovo u timu Srbije, Kačarevićeva više nije zamena za Kaću Tomašević Rukometašice, reprezentacija za koju Srbija ne navija Crnogorke pobedile Španiju, u polufinalu protiv Srbije!

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo (51. minut): "Bombe" Filipovićeve, Srbija - Crna Gora 22:22

Izvor: Blic, 15.Dec.2012

Ženske rukometne reprezentacije Srbije i Crne Gore igraju u Beogradu polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva...U Areni se okupilo oko 12.000 navijača, a na gornjem nivou dvorane, nalazi se najmanje tri hiljade onih koji će navijati za Crnu Goru...Srbija je povela u prvom minutu golom Marine Dmitrović....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.