Srbija podbacila protiv Mađarske i ispustila lidersko mesto

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 13:58

Srbija podbacila protiv Mađarske i ispustila lidersko mesto

Košarkašice Srbije poražene su od Mađarske u trećem kolu Evrobasketa sa 81:75 i tako izgubile šansu da grupu završe na prvom mestu.

Ovim porazom Srbije je ostala bez šansi da se nađe na prvom mestu i tako se direktno plasira u četvrtfinale Evrobasketa.

Veliki problem za Srbiju je bila povreda Tine Krajišnik, kapiten Srbije je povredila skočni zglob, a ovaj hendikep izabranice Marine Maljković nisu uspele da nadoknade na terenu.

Pogotov što Mađarice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svojim redovima imaju visoku Virag Kiš koja je visoka 208 centimetara i koja je pravila velike probleme reprezentativkama Srbije u reketu.

Najefiksnija u redovima reprezentacije Srbije je bila Ivon Anderson koja je upisala 18 poena, Saša Čađo je imala 12, koliko i Jovana Nogić.

Virag Kiš je dominirala na utakmici, jer je upisala i dabl-dabl učinak sa 21. poenom i 11 skokova, Horvat je imala 12. dok je Dubei upisala jedan poen manje.

Od početka meča se videlo da ća ovo biti jedna neizvesna utakmica koja će odrediti koji tim će završiti na prvom mestu u grupi.

Srbija je bolje otvorila utakmicu, i polovinom prve četvrtine stigla do prednosti od šest razlike, i to najviše zahvaljujući Ivon Anderson koja je posle deset minuta igre upisala 12 poena. Mađarice su uspele da prepolove minus i do kraja prvog kvartala smanje prednost Srbije na 23:21.

Smenu u vođstvu smo videli u drugoj četvrtini koju je bolje otvorila reprezentacija Mađarske, usledile su šest poena zaredom Mađarica koje su stigle do prednost od 23:27, a to je razbudila košarkašice Srbije koje su ubrzo uspele da vrate prednost na svoju stranu. Tako da smo na poluvreme otišli na odličnih plus pet za Srbiju 44:39, iako smo tokom celog poluvremena gledali egal utakmicu.

Drugo poluvreme je zato bilo za zaborav, jer je Srbija poražena u trećoj četvrtini sa 27:11, podatak koji govori kako se igralo kaže da je do prvih poena u drugom poluvremenu stigla tek posle više od pet minuta igre.

Prednost se sve više povećavala i Srbije nije imala odgovora za ovaj nalet Mađarica.

U poslednjem periodu Srbija je mogla da se vrati i da izgubi sa manje od četiri razlike koje bi joj zadržalo šanse da grupu završi na prvom mestu. Međutim dosta nervoze je bilo u redovima našeg tima, koje je uzrkovano nesportskim greškama. Pre vremena su utakmicu završili Ivon Anderson i Dragana Stanković zbog pet ličnih grešaka. Imala je Srbija na kraju šansu da izgubi sa dozvoljenim minusom, u poslednjem napadu je Saša Čađo šutirala za tri, ali je promašila i tu se ugasila i poslednja nada da bi mogla da se izgubi dozvoljenim minisom.

Srbija će tako za četvrtfinale igrati protiv Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(UŽIVO) SRBIJA - MAĐARSKA: Košarkašice ruše Mađarice za overu prvog mesta i direktan plasman u ČETVRTFINALE

Izvor: Kurir, 18.Jun.2023

Košarkašice Srbije igraju protiv Mađarske meč trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Ljubljani (15.00)

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.