Srbija je šampion Evrope!

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 19:42

Srbija je šampion Evrope!

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Evrobasketu u Nišu, pošto je u finalu savladala Španiju rezultatom 81:71.

Izabranici Nenada Stefanovića su pred prepunim tribinama dvorane "Čair" svrgnule sa trona upravo "crvenu furiju", fenomenalnom igrom u drugom poluvremenu

Iako u ekipi nije bilo povređenog Filipa Jovića, istupili su njegovi saigrači, pre svih Nikola Topić i Mitar Bošnjaković, vinovnici trijumfa u ovom velikom finalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Španija je igru bazirala na gorostasnom Mari, ali su ga srpski igrači pametnom igrom izbegavali u napadu i neutralisali u odbrani, gde je prednjačio Mišić.

Srbija je došla do pete titule prvaka starog kontinenta u istoriji, u uzrastu do 18 godina.

Meč je počeo u egalu, mada je Španija u par navrata imala četiri, pa i šest poena prednosti.

Ali, čim je proradio šut spolja, naši momci su se vratili u rezultatski egal koji je potrajao do samog kraja prvog poluvremena gde je rezultat glasio 41:40 u korist domaće selekcije.

"Orlići" su se početkom drugog poluvremena prvi put odlepili na +6 i, ispostaviće se, već tada stekli ključnu prednost.

Iako su Španci odolevali i bili u priključku, početkom poslednjeg kvartala sve je bilo rešeno.

Usledila je velika serija i kanonada trojki Srbije, a ključne su pogodili Aleksa Ristić i Pavle Nikolić za ogromnih +13 (56:69).

Tada je bilo jasno da Srbija ide ka zlatu, do kog je došla vrlo sigurnom i strpljivom igrom do samog kraja.

Na kraju je najefikasniji igrač susreta bio Nikola Topić sa 24 poena, Mitar Bošnjaković je dodao 21, a dvocifren je još bio Andrej Mušicki sa 12.

U poraženom sastavu Mario Sejnt-Superi je imao 17, Ugo Gonzales 16, a Lukas Langarita i Adam Mara po 12 pogodaka.

Nikola Topić je na kraju proglašen za najkorisnijeg igrača turnira, a uz njega je u idealnoj petorci bio i Bogoljub Marković.

Sva dešavanja iz dvorane "Čair" pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.