Nemilosrdna Tijana Bošković – velika pobeda Srbije u derbiju EP

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 16:27

Nemilosrdna Tijana Bošković – velika pobeda Srbije u derbiju EP

Odbojkašice Srbije upisale su treću pobedu na šampionatu Evrope u Gentu pošto su u 3. kolu bile bolje od selekcije Poljske 3:1 (18:25, 25:13, 25:23, 25:18).

Srbija je tako izbacila današnje rivalke iz konkurencije za prvo mesto u grupi A i do kraja prve faze će se za to boriti sa Belgijom.

Izabranice Đovanija Gvidetija će u sredu od 20.00 igrati protiv Mađarske, a potom u četvrtak u istom terminu sledi meč protiv Belgije, najverovatnije za prvo mesto i lakši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put ka završnici turnira.

Srbija je u derbiju kola najpre prilično ubedljivo izgubila set, prvi na prvenstvu, da bi potom na krilima Tijane Bošković preokrenula i ubedljivo slavila trijumf.

Moramo priznati da su nas Poljakinje dobrano zaplašile izuzetnom igrom u prvom setu, sa samo tri napravljene greške i veoma ubitačnim napadima.

Ali, ispostavilo se da je sve zavisilo od Srpkinja, koje su zaista loše primale servise, grešile iz početnog udarca i, generalno, bile bez energije u polju.

To je rezultovalo ubedljivim zaostatkom, ali kako je počeo drugi set, tako je okrenut novi list. Srbija je odmah na startu drugog dela došla do vođstva od 8:2 i povratka za protivnice više nije bilo.

Raspucala se Tijana Bošković, proradio je blok i uz nekoliko as poena, sve u igri Srbije je počelo da radi kako sat.

Ekspresno je dobijen drugi set, da bi treći doneo veliku napetost, neizvesnost do samog kraja i onda dramatičan rasplet.

Igralo se poen za poen, a onda je Srbija pri rezultatu 23:23 došla do prve set lopte i realizovala je izuzetnim blokom Maje Aleksić.

Kao da je tek tada Tijana Bošković dodala gas i propisno nervirala selektora Poljske Stefana Lavarinija, toliko da je čak opsovao na tajm-autu, a to uhvatila kamera.

Nije se zaustavila do samog kraja, osvojila je ukupno 31 poen, a Srbija je u četiri seta upisala nova tri boda.

Sva dešavanja iz Genta pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.