Britanke teško pale – Srbija u četvrtfinalu EP

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 19:57

Britanke teško pale – Srbija u četvrtfinalu EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Ljubljani pobedom nad Velikom Britanijom rezultatom 66:60.

Izabranice Marine Maljković su teškom mukom uspele da slome otpor Britanki, koje su veoma dobro šutirale za tri poena i tako se držale u meču.

Srbija je na kraju dobrom odbranom napravila prevagu, iako je veoma loše šutirala slobodna bacanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U četvrtfinalu će protivnik braniocu evropske titule biti selekcija Belgije, pobednik grupe B.

Taj meč igraće se u četvrtak od 15.00 u "Stožicama" u Ljubljani, gde će i tada biti novinar B92.net Dejana Popović.

Važnost utakmice okovala je ruke igračica Srbije na samom početku, pa dugo nismo videli poene i u nekoliko navrata je bilo vezanih minuta bez pogodaka iz igre.

Slobodna bacanja su tek bila problematična, a o tome najbolje govori krajnji procenat od 48 odsto pogođenih penala – 13/27.

Velika Britanija je to koristila da bude u egalu, ali ništa više od toga, kao što bi neke bolje reprezentacije pretvorile u veću prednost.

Srbija je uvek bila ta koja se pitala za sve, a čekalo se na nekoliko dobrih minuta u nizu kojom će meč biti prelomljen i to se desilo sredinom treće deonice.

Tada je, posle niza krajnje čudnih sudijskih odluka, usledila serija 6:0 trojkom Nevene Jovanović i košem uz faul Aleksandre Crvendakić za 45:38.

Taj momenat, uz tri vezane dobre odbrane, bio je ključan za krajnji trijumf, jer ta razlika više nije iskliznula iz ruku srpskih košarkašica.

Najefikasnija u redovima aktuelnih evropskih prvakinja bila je Jovana Nogić sa 16 poena, dok su Ivon Anderson (pet skokova) i Maša Janković postigle po 10 poena.

Na parket se vratila kapiten Tina Krajišnik, koja je zbog povrede zgloba na treningu pred meč sa Mađarskom propustila taj prethodni meč.

U poraženoj selekciji se istakla Temi Fagbenle sa 20 poena i sedam skokova, Kristin Anigve je upisala dabl-dabl sa 13 poena i 14 skokova, a Holi Vinterburn je dodala 13 poena i po šest skokova i asistencija.

Sva dešavanja iz Ljubljane pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KOŠARKAŠICE ZA ČETVRTFINALE EP: Protiv Velike Britanije druga šansa za plasman među osam najboljih!

Izvor: HotSport.rs, 20.Jun.2023

Očekuje nas fantastičan susret. Košarkašice Srbije nisu uspele da kroz grupnu fazu dođu do četvrtfinala Evropskog prvenstva, jer su poražene u poslednjem susretu od Mađarske rezultatom 81:75. Izabranice Marine Maljković će večeras od 21 čas protiv Velike Britanija u ’Areni Stožice’ tražiti...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.