ČEŠKA LOKOMOTIVA IZGAZILA LALE: De Lihtov crveni presudio, čeka nas ludo četvrtfinale EP-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2021, 17:46

ČEŠKA LOKOMOTIVA IZGAZILA LALE: De Lihtov crveni presudio, čeka nas ludo četvrtfinale EP-a

Neverovatno, ali Danci i Česi će rešiti pitanje polufinaliste.

Fudbaleri Češke su napravili ogromno iznenađenje i rezultatom 2:0 eliminisali Holandiju u osmini finala Evropskog prvenstva.

Jedna klasična uspavanka u prvom poluvremenu iako se nije očekivalo to od ove dve reprezentacije, naročito Holandije. Svega par poluprilika u prvih 45 minuta, jedinu pravu šansu je promašio Barak za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Češku. Ostalo je 0:0.

Drugo poluvreme je krenulo veoma burno, prvo megaprilika za Malena, a onda crveni karton za De Lihta u 55. minutu. Sudija je gledao VAR i tek nakon toga odlučio da pokaže karton. De Liht je namerno igrao rukom kao poslednji igrač odbrane, nije se imalo drugog rešenja.

U 68. minutu - gol! Holeš se našao na pravom mestu. Dočekao je loptu nakon gužve, svemu je prethodio slobodnjak. Vrlo miran i siguran udarac glavom, Česi su poveli 1:0. Otprilike 12 minuta kasnije je upravo Holeš napravio sjajan trk kroz sredinu holandske odbrane, dodao Šiku koji nije imao težak posao. Matirao je Stekelenburga i doneo nedostižnih 2:0 za Češku.

Taj rezultat je ostao do kraja i Češka je sebi obezbedila duel sa Danskom u četvrtfinalu.

Ceo tok meča možete videti ispod:

Kraj meča! Češka je slavila 2:0 protiv Holandije!

Kraj prvog poluvremena. Jedno bledo i bezidejno izdanje sa obe strane i dok se od Čeha teško i očekivala tečnija igra, može se reći da su Holanđani podbacili u prvih 45 minuta. Rezultat je 0:0.

18:00 Meč je počeo!

🗒️ TEAM NEWS: Donyell Malen starts again for the Netherlands after impressing last time out...#EURO2020

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 27, 2021

🗒️ TEAM NEWS: Three changes for the Czech Republic; Kadeřábek, Barák and Ševčík come in for Darida, Bořil & Jankto... #EURO2020

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 27, 2021

U duelu osmine finala Evropskog prvenstva sastaju se Holandija i Češka. Holandija ima maksimalan učinak u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva, ali će se izabranici Franka De Bura suočiti sa potpuno drugačijim izazovom u osmini finala.

Portugalci nisu ubedljivi u grupi, a nisu ni mogli da budu, s obzirom na to protiv koga su igrali, dok je Belgija prema očekivanjima lako prošla dalje. Večeras (21.00) će jedan od ova dva favorita morati da napusti EURO. Kvota na pobedu Belgije je 2,55, na Portugal 2,85, a na iks 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Belgija - Portugal.

Prvi put od starta turnira Holandija neće imati prednost domaćeg terena, pošto će odmeriti snage sa Češkom na „Puškaš areni“ u Budimpešti. „Lale“ krasi napadačka igra, postigli su osam golova u tri meča, a sada ih čeka rival koji neguje tvrd fudbal - „knedličke“ su do sada postigle tri, a primile dva pogotka.

Ove dve selekcije su česti rivali u kvalifikacijama za velika takmičenja u minule dve decenije. Igrali su i na šampionatu Starog kontinenta 2000 (1:0 za Holandiju), dok je 2004. Češka bila bolja sa 3:2 na prvenstvu u Portugaliji.

Dva selektora su se odlučila za naredne sastave:

Holandija: Stekelenburg – De Vrij, Blind, De Liht – Damfris, Van Anholt, De Ron, De Jong – Vajnaldum – Depaj, Malen

Češka: Vaclik – Cufal, Čelustka, Kalas, Kaderabek – Souček, Ševčik – Masopust, Barak, Holeš – Šik

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Ana Rajković, supruga Predraga Rajkovića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.