Srbija deklasirala i Maltu – za 24 sata igra 1/8 finala EP sa Francuzima

Izvor: B92, 09.Jan.2024, 19:04

Srbija deklasirala i Maltu – za 24 sata igra 1/8 finala EP sa Francuzima

Najbolji vaterpolisti Srbije, nakon Izraela (22:1) i Nemačke (14:6) savladali su u grupi C i Maltu (21:4), i igraće u osmini finala sa Francuskom.

Taj duel je na programu već u sredu od 18:30.

Najefikasniji strelac u našem timu danas je bio Vuk Milojević sa četiri gola.

Podsetimo da je Hrvatska drugi put uzastopno domaćin Evropskog prvenstva, pošto je aktuelni turnir "preuzela" od Izraela zbog dobro poznate situacije u toj zemlji.

Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pokazala kao superiorna u grupi koja je bila gotovo amaterska.

"Delfini" su je završili sa gol-razlikom 57:11!

U utorak, protiv Malte, u meču u kojem je Srbija tražila trijumf za overu prvog mesta naša selekcija je, osim što je ispunila primarni cilj, iskoristila priliku da se dobro pripremi za ono što je čeka protiv daleko ozbiljnijih Francuza.

Podatak da su se čak desetorica naših igrača upisala u strelce mnogo toga govori o tome koliko je selektoru i igračima bilo važno da se čitav tim razigra i da učestvuje u ovom svakako neravnopravnom meču.

Osim toga, razbranio se i naš rezervni golman Radolsav Filipović koji je u trećoj i četvrtoj deonici upisao čak 12 odbrana, najveći broj od toga nakon šuteva Muskata. Nisu to bili ni tako opasni pokušaji, držali su naši defanzivci najopasnijeg Maltežanina na distanci, pa je sve to doprinelo da se i naš drugi golman dobro pripremi za ono što sve čeka za samo 24 sata.

Podsetimo, Francuska je završila kao poslednja u grupi iz "više divizije" pa će "na crtu" raspucanim "delfinima".

U strelce se u našem timu upisao i debitant Petar Jakšić kome je to bio prvi gol na Evropskim prvenstvima.

Po tri gola dali su Marko Radulović (ukupno 11 golova na turniru), Nikola Jakšić i Strahinja Rašović.

Što se same utakmice tiče, sve je već u pogledu pobednika bilo završeno posle prvih osam minuta - u tom intervalu su "delfini" postigli pet golova. Još šest u drugom delu i u nastavku u laganom ritmu odradili posao.

Ukoliko Srbija savlada Francuze, u četvrtfinalu je čeka svetski prvak Mađarska.

Sve najvažnije momente sa plivališta u Zagrebu mogli ste pratiti na B92.net u BLOGU koji je pred vama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.