UEFA najavljuje - Albanija će biti kažnjena!

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2016, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA najavljuje - Albanija će biti kažnjena!

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Fudbalskog saveza Albanije koji će snositi sankcije zbog transparenta koji su navijači istakli na utakmici sa Francuskom.

Utakmica drugog kola Grupe A između selekcija Francuske i Albanije završena je trijumfom domaćina Evropskog prvenstva, a navijači poražene selekcije iskoristili su priliku da istaknu transparent političke prirode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Dobro je poznato da UEFA strogo zabranjuje bilo kakvu vrstu političkih parola na fudbalskim stadionima zbog čega su u prošlosti izricane novčane kazne, ali je bilo i suspenzija stadiona.

"Večernje Novosti" javljaju da su u prepisci sa predstavnicima UEFA najavljene kazne za Fudbalski savez Albanije zbog isticanja transparenta "Kosovo je Albanija" i paljenja baklje na meču sa Francuskom.

"UEFA je upravo otvorila disciplinski postupak protiv Fudbalske federacije Albanije zbog dva izolovana incidenta u Francuskoj. Prvi je vezan za paljenje baklje na utakmici Švajcarska - Albanija, koja je odirana u Lansu, dok je drugi vezan za isticanje neprikladnog transparenta" navodi se u odgovoru UEFA.

Kako trenutno stoje stvari, Fudbalski savez Albanije će najverovatnije biti novčano kažnjen ali bi i to bila kakva-takva uteha pošto je UEFA odavno pokazala da nema iste aršine za sve.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.