UEFA DEMANTOVALA FRANCUZE: Rusija neće biti domaćin Evropskog prvenstva sledeće godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 19:57

UEFA DEMANTOVALA FRANCUZE: Rusija neće biti domaćin Evropskog prvenstva sledeće godine

Ostaju i dalje na snazi domaćinstva u 12 gradova.

Da se nije dogodilo pandemija korona virusa Evropsko prvenstvo u fudbalu trebalo je već uveliko da bude održano, pošto je prvobitni termin bio jun mesec. Međutim, pandemija je sve pomerila za leto sledeće godine, a dodatni problem predstavlja i ideja da šampionat Starog kontinenta bude održan u čak 12 gradova širom Evrope (Amsterdam, Baku, Bilbao, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg).

To sada stvara dodatne poteškoće, pošto svaka država ima drugačije protokole i restrikcije kada je u pitanju ulazak stranih državljana na teritoriju neke zemlje zbog korona virusa koji se ponovo razbuktao po Evropi i zbog čega će sve morati dobro da se isplanira kako bi utakmice na Evropskom prvenstvu mogle da se igraju prema planu.

Posle poraza na Old Trafordu od 5:0 Lajpcig je izgubio i od Menhengladbaha u Bundesligi, i u ne baš sjajnom raspoloženju čeka PSŽ (21.00), koji ima tri pobede zaredom bez primljenog gola. Kvota na keca je 2,70, na iks 3,40, a na dvojku 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za RB Lajpcig - PSŽ.

Zbog toga se pojavila spekulacija da UEFA namerava da promeni program EP koje bi se kompletno odigralo u Rusiji. To je objavio francuski ''Parizijen'', a Rusija je navodno odabrana zbog najbolje infrastrukture pošto je pre dve godine tamo održan Mondijal, ali i zbog rigoroznih kontrola kada je u pitanju korona virus. Ipak, UEFA  se oglasila saopštenjem i demantovala pisanje francuskog lista.

 - UEFA planira da održi Evropsko prvenstvo u formatu i na terenima koji su potvrđeni ranije ove godine i tesno sarađuje sa svim gradovima na pripremi. Zbog nepredvidive situacije sa Kovidom, prerano je odlučiti da li će se utakmice u junu i julu igrati sa navijačima. UEFA čini napor da se EP igra u svih 12 gradova i sa fanovima na tribinama - navodi se u saopštenju UEFA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.