U21: Srbija protiv Engleske za EP

Izvor: B92, 14.Sep.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U21: Srbija protiv Engleske za EP

Mlada reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Engleske u baražu za plasmana na Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Englezi su kvalifikacije završili kao najbolji u grupi 8 sa sedam pobeda i jednim porazom, uz gol razliku 24:3. Mečevi će se igrati 12. i 16. oktobra tekuće godine.

"Gordi Albion" je prošle godine na EP u Danskoj eliminisan u grupnoj fazi sa dva remija i porazom, dok je 2009. bio vicešampion Evrope.

Engleska je u kvalifikacijama na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << terenu deklasirala sve rivale (Azerbejdžan 6:0, Island 5:0, Belgija 4:0, Izrael 4:1) sem drugoplasirane Norveške (1:0), dok je poražena samo od Belgije 2:1.

Prve zvezde tima koji sa klupe vodi Stjuart Pirs su golman Mančester junajteda Ben Ejmos, defanzivac Liverpula Martin Keli, vezni igrači Džek Rodvel (Mančester Siti), Džordan Henderson (Liverpul), Aleks Okselejd-Čemberlejn (Arsenal), te napadač Sanderlenda Konor Vikam.

Po četiri gola u kvalifikacijama postigli su Krejg Douson, Henri Lensburi i pomenuti Okselejd-Čemberlejn. U Izraelu bi lako mogli da igraju i Džek Batland, Fil Džons, Džek Vilšir...

Parovi baraža za U21 EP:

Španija - Danska

Italija - Švedska

Češka - Rusija

Slovačka - Holandija

Nemačka - Švajcvarska

Engleska - Srbija

Francuska - Norveška


Pobednici će se priključiti domaćinu Izraelu na truniru koji će se igrati od od 15. do 28. juna sledeće godine. Domaćini će biti Tel Aviv, Jerusalim, Netanja i Petah Tikva.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP (U-21) baraž: Srbija na Englesku!

Izvor: Sportal.rs, 14.Sep.2012

Mlada reprezentacija Srbije igraće u baražu za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Engleske, odlučeno je žrebom u Nionu. Prvi duel na programu je 12.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.