U16: Ex-Yu i Francuska u polufinalu

Izvor: MVP.rs, 17.Avg.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U16: Ex-Yu i Francuska u polufinalu

Utakmicama u sredu, okončana je četvrtfinalna faza Evropskog prvenstva za košarkaše do 16 godina koje se održava u Podgorici. Zanimljivo je da su se dalje plasirale tri države bivše Jugoslavije: Srbija, Hrvatska i Crna Gora. Četvrti učesnik polufinala je Francuska.

Sistem takmičenja je takav, da posle grupne faze niti jedna reprezentacija ne ispada sa turnira. Tako je došlo do toga da će se Hrvatska boriti za medalju, iako je u grupi bila poslednja, sa sva tri poraza. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << U osmini finala je izbacila Sloveniju, a u četvrtfinalu Letoniju, rezultatom 71:69. Delovalo je da će ova baltička zemlja doći do trijumfa. Vodila je najvećim delom susreta, ali se Hrvati nisu predavali, preokrenuli su i na kraju zasluženo slavili.

Matej Rudan je bio igrač utakmice sa 22 poena i osam skokova. Pratio ga je Viktor Šarić sa 18 poena, devet uhvaćenih, ali i šest izgubljenih lopti. Sa druge strane je dobar bio Ojars Berzinš sa 14 poena i po pet skokova i asistencija. Jekabs Bek je učestvovao sa 12 poena i pet uhvaćenih lopti.

Crna Gora je nadigrala Litvaniju rezultatom 80:74 i tako došla do velikog uspeha. Domaće je do polufinala nosio Stefan Vlahović sa 21 poenom i po četiri skoka i asistencije. Isti broj koševa je ubacio i Marko Kljajević, dok je Viktor Vujisić zabeležio 12 poena i devet uhvaćenih lopti. Ubedljivo najbolji u poraženom timu je bio Lukas Kreismontas sa 21 poenom i šest skokova. Marek Blaževic je ostvario dabl-dabl učinak, a upisao je 14 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Selekcija Francuske je uz dosta muka pobedila Tursku. Konačan rezultat je bio 80:76. Fantastičnu partiju je pružio Teo Maledon. On je "flertovao" sa tripl-dabl učinkom, a upisao je 18 poena, devet skokova i sedam asistencija. Sa druge strane je sjajan bio Arda Džete sa 26 poena i četiri uhvaćene lopte.

Polufinalne utakmice će se odigrati u petak. Srbija će se suprotstaviti Crnoj Gori, a Hrvatska Francuskoj.

ČETVRTFINALE

Hrvatska - Letonija 71:69

Srbija - Španija 82:73

Turska - Francuska 76:80

Litvanija - Crna Gora 74:80

POLUFINALE

Francuska - Hrvatska (petak, 18:15č)

Crna Gora - Srbija (petak, 20:30č)

(foto: FIBA)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.