Turci ogorčeni odlukom UEFA

Izvor: Sportske.net, 27.Sep.2018, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci ogorčeni odlukom UEFA

Ministar sporta Turske Muharem Kasapoglu rekao je danas da je "za žaljenje" odluka Evropske fudbalske unije (Uefa) da izabere Nemačku za domaćina Evropskog prvenstva 2024. godine.

Izvršni komitet Uefa je danas u Nionu izabrao Nemačku za domaćina Evropskog prvenstva 2024. godine.

"Uznemirujuće je za Uefu i za Evropsko prvenstvo 2024. godine što naša zemlja nije domaćin, uprkos svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << snazi. Mi kao zemlja nismo izgubili ništa, Evropsko prvenstvo će izgubiti našu stručnost i naše gostoprimstvo", rekao je Kasapoglu.

Domaćin Evropskog prvenstva dobijen je tajnim glasanjem, Nemačka je dobila 12 glasova, Turska je dobila četiri, a jedan delegat je bio odsutan. Pravo glasa nisu imali predstavnici fudbalskih saveza Nemačke i Turske.

Kasapoglu je ocenio da je ta odluka "jadna".

"Bila bi dobitna kombinacija da smo dobili mogućnost da organizujemo takmičenje na ovom području, u ovoj zemlji. Ali, naša zemlja nije izgubila ništa", dodao je on.

Turska ni četvrti put nije dobila organizaciju Evropskog prvenstva, posle kandidatura 2008, 2012. i 2016. godine.

Nemačka i Turska su bile jedini kandidati, a po proceni Uefe od prošle nedelje, kandidatura Turske je bila rizična.

Uefa je nedavno navela i da Turska nema akcioni plan poštovanja ljudskih prava.Nije poznato da li je taj kriterijum, koji je prvi put uveden u specifikaciju organizacije za Evropsko prvenstvo, uticao na izbor zemlje domaćina, zbog represivnog režima predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.