Topić MVP Evrobasketa – Bošnjaković je suvo zlato

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 22:58

Topić MVP Evrobasketa – Bošnjaković je suvo zlato

Košarkaši Srbije, uzrast do 18 godina, popeli su se na krov Evrope pošto su u finalu Evropskog prvenstva u Nišu porazili Španiju 81:71 i svrgnuli ih sa trona.

Junaci pobede pred prepunom halom "Čair" bili su Nikola Topić i Mitar Bošnjaković.

Košarkaš Crvene zvezde meč je završio sa 24 poena i 8 asistencija, što mu je i donelo zvanje najkorisnijeg igrača finala, a ujedno je Topić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proglašen i za MVP čitavog turnira.

Trofej mu je uručio proslavljeni španski košarkaš, sada visoki funkcioner FIBA Horhe Garbahosa.

Ovim još jednim fenomenalnim ostvarenjem sin nekadašnjeg reprezentetivca Milenka potvrdio je da u njemu Srbija, polako ali sigurno dobija jakog aduta za budućnost.

Nikola je ove sezone kontinuirano blistao na klupskom planu, eksplodirao je na juniorskom turniru Evrolige kako u Beogradu, tako i na onom završnom u Kaunasu i definitivno skrenuo pažnju košarkaške Evrope na sebe.

Ne bi, naravno, bilo ispravno niti fer samo Topiću junioru pripisatu svu slavu za evropsko zlato. Bio je samo prvi među jednakima.

Fenomenalni su bili svi ostali momci, Nikolić, Mušicki, Ristić, a posebne redove zaslužuje i uzdanica mladog tima Real Madrida Mitar Bošnjaković.

Sama činjenica da nosi dres najtrofejnijeg kluba Evrope već dovoljno govori o kakvom se potencijalu radi.

Mitar je opravdao tu reputaciju u velikom finalu - sa 21 poenom, 7 skokova i 3 asistencije.

Uz Topića, bio je napadački daleko najproduktivniji igrač našeg tima u finalu, nezadrživ, precizan u velikom naletu kojim smo slomili rivale i svrgnuli ih sa trona.

Samo neka nastave ovako...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.