To je ta moćna Nemačka: Panceri samleli Slovake! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jun.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To je ta moćna Nemačka: Panceri samleli Slovake! (FOTO)

I šta kažete, ko je sad najveći favorit za osvajanje Evropskog prvenstva?

Ko je gledao Nemce kako "gaze" Slovake jasno mu je šta čeka svakog narednog rivala "Die mannschaft"-a.

Aktuelni svetski prvaci plasirali su se u četvrtfinale rezultatski ubedljivom pobedom (3:0), ali igrački je to izgledalo još ubedljivije. Autoritativno. Moćno.

Ni promešan penal Ozila kod 1:0 nije ni za trenutak >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << poremetio Nemce na putu ka četvrtfinalu gde će im rivali biti Italijani ili Španci.

Nemačka je, dakle, već na startu nokaut faze pokazala svu svoju moć i poslala više nego jasnu poruku ostatku turnira ko će se najviše pitati do kraja.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Strelci za "pancere" bili su Boateng, Gomez i Draksler.

Nemački presing na odbranu rivala koji je često kretao od Gomeza na golmanu Kozačiku, bilo je nešto sa čime Slovaci jednostavno nisu bili spremni da se nose, niti da pruže adekvatan odgovor. U prvom poluvremenu, u kome su igrači Joakima Leva završili sav posao, igrači Slovačke su tek nekoliko puta "omirisali vazduh" na polovini protivnika. Sve vreme igrala se viktorija pred golom autsajdera.

Da sve u nedelju popodne bude idealno po Nemačku, stigli su do ranog gola u režiji Boatenga, a tada je lak posao koji su svakako imali, postao još lakši. Bio je to razoran i precizan volej defanzivca Bajerna koji je pogodio gol uz pomoć odbitka od jednog defanzivca Slovaka.

I pre i posle toga, na terenu je postojao samo jedan tim i bilo je samo pitanje vremena kada će se ukazati nova gol-šansa pred Kozačikom.

Foto: AP/Tanjug

Onu idealnu - penal, nije iskoristio Ozil, koga je Kozačik pročitao, međutim taj promašaj samo je naterao Nemce da "ubace u petu" i još jačim intenzitetom nastave da melju rivala.

Istina, Slovaci su imali sjajnu priliku za 1:1 u finišu poluvremena, iz prve prave akcije, i jedine na utakmici, u čijoj je završnici Kucka šutirao glavom, a Nojer demonstrirao zbog čega je trenutno najbolji golman na svetu.

Već u narednoj akciji Slovaci su surovo kažnjeni. Vrlo agilni Draksler je probio po levoj strani, uposlio Gomeza, a ovaj na prvoj stativi "spakovao" loptu u mrežu za 2:0. Bio je to pogodak kojim je definitivno slomljen svaki otpor Slovaka, pa je nastavak meča doneo samo rutinsko odrađivanje posla Nemaca.

Konačno, tačku na trijumf stavio je Draksler na isteku 63. minuta kada je pokupio odbitak i sa nekoliko metara "zakucao" loptu pod prečku.

NEMAČKA - SLOVAČKA 3:0

(Boateng 8, Gomez 43, Draksler 63)

NEMAČKA: Nojer - Kimih, Boateng (od 72. Hovedes), Humels, Hektor - Kros, Kedira - Miler, Ozil, Draksler (od 72. Podolski) - Gomez.

SLOVAČKA: Kozačik - Pekarik, Škrtel, Đurica, Gjomber - Hamšik, Škriniar, Hrošovski - Vajs (od 46. Greguš), Kucka - Đuriš (od 64. Šestak).

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

OSMINA FINALA

Švajcarska – Poljska 1:1 (penalima 4:5)

Hrvatska – Portugal 0:1

(Kvarežma 117)

Vels – Severna Irska 1:0

(Mekoli 75. ag)

Francuska – Republika Irska 2:1

(Grizman 58, 61 - Brejdi 2.p)

Nemačka – Slovačka 3:0

(Boateng 8, Gomez 43, Draksler 63)

Mađarska – Belgija (26. jun)

Italija – Španija (27. jun)

Engleska – Island (27. jun)

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razigrani Nemci razbili Slovake za četvrtfinale!

Izvor: B92, 26.Jun.2016

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva ubedljivom pobedom protiv Slovačke – 3:0...Ekipa Joakima Leva, koja u prvoj fazi nije blistala, zaigrala je u skladu sa svojim mogućnostima i nije ostavila Slovačkoj ni promil šanse...Od početka do kraja utakmice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.