Težak žreb: Orlovi sa Francuskom, Poljskom i Rusijom!

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Jun.2013, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak žreb: Orlovi sa Francuskom, Poljskom i Rusijom!

Na žrebu u Herningu odlučeno je da će Orlovi igrati u C grupi sa Francuskom, Poljskom i Rusijom, koju su dva puta savladali u kvalifikacijama. Evropsko prvenstvo u Danskoj održava se od 12. do 26. januar 2014.
Evropska rukometna federacija (EHF) svrstala je prošle nedelje Srbiju u prvi šešir, kao jednog od favorita na ovom takmičenju.
Selektor Srbije Ljubomir Vranješ ocenio je da je grupa teška i da će za prolazak u narednu fazu biti potrebno dosta rada i sreće.
Svaka ekipa iz grupe je dobra. Francuska je jedna od najboljih poslednjih godina, Poljska ima vrlo dobar tim, a i Rusija. Svaku ekipu koja se kvalifikovala na Evropsko prvenstvo čine kvalitetni i iskusni igrači, a ako hoćemo nešto da napravimo, treba doste sreće i volje. Mi smo isto dobri, tako da se nadam da ćemo to i pokazati na EP u Danskoj – rekao je Vranješ.
Rukometaš Srbije Marko Vujin kazao je da je grupa na Evropskom prvenstvu teška, ali da veruje u kvalitete srpske reprezentacije i prolazak u narednu fazu.
Teška grupa za nas. O Francuskoj ne treba pričati, to je reprezenatcija koja je obeležila poslednjih sedam, osam godina rukometa. Selekcije Poljske i Rusije su selekcije koje nama po stilu igre možda najviše odgovaraju, zadovoljan sam što su sa nama u grupi. Nismo razmišljali da dobijemo ovu grupu, ali svakako ako želimo da napravimo nešto, moramo da igramo isto kao i u Beogradu – rekao je Vujin.
A grupa (Herning)
1. Danska
2. Češka
3. Makedonija
4. Austrija
B grupa
1. Španija
2. Island
3. Mađarska
4. Norveška
C grupa
1. Srbija
2. Francuska
3. Poljska
4. Rusija
D grupa
1. Hrvatska
2. Švedska
3. Belorusija
4. Crna Gora

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP: Srbi, Francuzi, Poljaci, Rusi

Izvor: B92, 21.Jun.2013

U danskom Herningu održan je žreb za predstojeće Evropsko prvenstvo u rukometu, a Srbija se nalazi u grupi C sa Francuskom, Poljskom i Rusijom...Grupu A čine domaćin i branilac trofeja Danska, Češka, Makedonija i Austrija. Španija, Island, Mađarska i Norveška takmičiće se u grupi B...U grupi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.