Švajnštajger objasnio svoj trik – zašto je izabrao da se penali šutiraju ka navijačima Italije!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jul.2016, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajnštajger objasnio svoj trik – zašto je izabrao da se penali šutiraju ka navijačima Italije!

Foto: Tanjug/Ap

Kapiten nemačke reprezentacacije Bastijan Švajnštajger bukvalno je šokirao i svet i sudiju Kasaija kada je trebalo da izabere na kojoj će se strani šutirati penali u seriji na meču četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv Italije.

Popularni Švajni je izabrao da se puca ka navijačima na kojoj su bili navijači "azura", a arbitar ga je čak dva puta pitao da li je siguran u svoju odluku.

The ref's reaction when Schweinsteiger choice the >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Italian end for the pens. "You know you're German right?" pic.twitter.com/2VjLZRNIzr

— Mike Black (@Zombierama) July 3, 2016

- Setio sam nekih ranijih iskustava iz penal serija - rekao je Nemac.

Konkretno, mislio je na to kako je sa nekadašnjim klubom Bajernom eliminisao Real Madrid u polufinalu Lige šampiona 2012. godine, i da je tada minhenski klub šutirao kao navijačima španskih ekipa i pobedio.

Inače, nedavno je Švajcarska eliminisana sa prvenstva Evrope od Poljske na penale - nakon što su fudbaleri Švajcarrske izabrali da šutiraju ka strani gde su bili njihovi navijači.

Foto: Tanjug/AP

- Setio sam 2012. i penala Bajerna i Čelsija u finalu Lige šampiona. Šutirali smo na strani gde su bili naši navijači i izgubili smo. Zato sam pomislio da šutiramo ka Italijanima, i njihovi navijači su bili zadovoljni mojom odlukom - rekao je kapiten "pancera".

Sa psihološke tačke gledišta, stručnjak je objasnio zašto je Švajnštajger doneo dobru odluku.

- Vaši navijači iza gola ka kom šutirate penale u seriji mogu da budu hendikep. Izvođač jedanaesterca gleda direktno u njhova lica prepuna očekivanja i nada, što samo nameće dodatni pritisak - objasnio je sportski psiholog Jan Rauh.

Pa, svaka čast Švajniju!

Kurt Prödel Video präsentiert: Alle Elfers von #GER bei #GERITA GLEICHZEITIG! #EURO2016 pic.twitter.com/BMYiIFZX3c— Kurt Prödel (@KurtProedel) July 3, 2016

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Twiter

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.