Švajcarska domaćin Evropskog prvenstva za fudbalerke 2025. godine

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 23:05

Švajcarska domaćin Evropskog prvenstva za fudbalerke 2025. godine

UEFA je odlučila da Švajcarska bude domaćin Evropskog prvenstva za fudbalerke 2025. godine.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da je izvršni komitet odabrao ponudu Švajcarske u odnosu na tri druga kandidata nakon maksimalna tri kruga glasanja.

Ostali kandidati bili su Francuska i Poljska i nordijski kvartet sa zajedničkom kandidaturom (Danska, Finska, Norveška i Švedska).

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Na turniru u Švajcarskoj 2025. godine imaće 16 timova koji će odigrati 31 utakmicu tokom tri nedelje.

Švajcarska planira da koristi stadione u osam razlošitih gradova koji su povezani brzom železnicom. Među nijima su Bazel, Bern, Ženeva i Cirh, koji su takođe bili domaćini utakmica kad je Euro 2008. za muškarce održan u Švajcarskoj i Austriji.

Engleska je osvojila poslednje Evropsko prvenstvo kao domaćin 2022. godine, koje je odloženo za godinu dana toko pandemije COVID-19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EURO 2025 za fudbalerke igraće se u Švajcarskoj

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 05.Apr.2023, 12:08

Turnir će igrati 16 najboljih evropskih reprezentacija Evropsko prvenstvo za fudbalerke igraće se 2025. godine u Švajcarskoj, odlučila je UEFA. Titulu će u Švajcarskoj braniti Engleskinje koje su prošle godine kao domaćini dobile Nemice u finalu posle produžetaka. Švajcarska će prvi put biti...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.