Strelci spremni za Evropsko prvenstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strelci spremni za Evropsko prvenstvo

Evropsko prvenstvo u streljaštvu počinje u ponedeljak u Osijeku, a naša reprezentacija nastupiće u najjačem sastavu, predvođena olimpijcima, Zoranom Arunović i Damirom Mikecom.

Prošle godine u mađarskom Đeru, naši strelci osvojili su 7 odličja, ali nijedno zlato, pa će sada imati dodatni motiv da potvrde svoj rejting.

I dok su seniorske ekipe puškom podmlađene, pištoljaši i pištoljašice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će i ovoga puta biti u najužem krugu favorita za odličja, a ove godine format takmičenja biće drugačiji.

"Biće jako zanimljivo za publiku, ali i veoma naporno, pošto prvog dana gađam individualno, drugog dana miks, a potom i ekipno, a onda su tek četvrtog dana na programu finala. Radujem se novom formatu takmičenja i mislim da ćemo uspeti da se prilagodimo i da ćemo ponovo ostvariti značajan uspeh", naglasio je aktuelni evropski vicešampion, Damir Mikec.

Šampionat starog kontinenta otvaraju juniori u ponedeljak, a u toj konkurenciji, najviše se očekuje od naše ženske ekipe puškom, koju predvodi seniorska šampionka Srbije, Kragujevčanka, Teodora Vukojević.

Našim najboljim strelcima takmičenje u Osijeku biće prilika da vide u kakvoj formi dočekuju predstojeće Svetske kupove u Pekingu i Minhenu, na kojima će se boriti za olimpijske kvote.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.