Stavljena tačka na poraze

Izvor: Politika, 23.Avg.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stavljena tačka na poraze

Košarkaši večeras u Novom Sadu dočekuju Estoniju (20.30 č), a kapiten Nenad Krstić obećava bolju igru i pobedu

Posle sedam godina naši najbolji košarkaši odigraće zvaničnu utakmicu u Novom Sadu. Sećanja nisu prijatna, bili smo tada domaćini Evropskog prvenstva i poraz od Francuza (74:71) u osmini finala, udaljio je našu selekciju od borbi za medalje. Večerašnji duel nema takvu težinu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je jako važan za tim koji igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Posle kiksa protiv Crne Gore u Beogradu, pobeda na domaćem parketu se nameće kao obaveza, a Estonija je u Izraelu pokazala da ume da kazni svako opuštanje i potcenjivanje.

Pobeda u Slovačkoj vratila je osmehe na lica naših reprezentativaca, a povratak Nenada Krstića posle tromesečne pauze ozbiljnost i kvalitet u igri. Iskusni centar još nije fit, ali nema sumnje da će iz utakmice u utakmicu popravljati ličnu i timsku statistiku. Kapiten s puno optimizma očekuje ovaj i sve naredne duele, kao i veliku podršku Novosađana.

– Dobro nam je došla utakmica u Slovačkoj da se konsolidujemo posle poraza od Crne Gore, a sada nas očekuje ozbiljniji protivnik. Letonija ima kvalitet, ali ukoliko odigramo maksimalno koncentrisano možemo da dobijemo ovu i sve utakmice do kraja kvalifikacija – istakao je Krstić.

Povreda skočnog zgloba je sanirana, ali ni sam nije, kako kaže, očekivao da će povratak na parket potrajati tri meseca.

– Zahvalan sam selektoru i medicinskom timu koji su me čekali i omogućili da se vratim. Još nisam spreman, ni u punoj formi, ali sam srećan jer je u Slovačkoj sve proteklo u najboljem redu. Kretao sam se bez problema, a što je najvažnije, nisam poremetio ritam tima, što je čest slučaj kada se neko vrati posle duže pauze. Verujem da će sveukupna slika biti još bolja posle Estonije i da ćemo napraviti dobar uvod pred put u Izrael – rekao je Krstić.

U Slovačkoj u timu nije bilo nedovoljno oporavljenog Ercega i Nedovića. Sada selektor Ivković ima na raspolaganju 14 spremnih igrača, a ko će na pauzu dosta će zavisti i od taktičkih elemenata. Estonci igraju agresivno i brzo, dosta se oslanjaju na prodor i šut, a ono što može da bude problem je što nemaju igrače profilisane po pozicijama. Ipak, naš tim je favorit. Ivković očekuje igru sa manje oscilacija, izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja, a to je put ka trećoj pobedi.

Košarkaški savez Srbije omogućio je i Novosađanima da utakmicu posmatraju besplatno. Ulaznice će biti deljene danas od 12 časova na ulazima „istok” i „zapad” SPC „Vojvodina”, a početak utakmice je u 20,30.

----------------------------------------------

Tabela

Crna Gora

3

3

0

225:204

6

Srbija

3

2

1

255:222

5

Estonija

3

2

1

247:237

5

Izrael

3

1

2

265:246

4

Island

3

0

3

242:276

4

Slovačka

3

0

3

220:269

3

M. Stojaković

objavljeno: 24.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.