Staša Gejo niški sportista godine

Izvor: JUGpress.com, 30.Dec.2017, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staša Gejo niški sportista godine

NIŠ

Staša Gejo, prvakinja Evrope u disciplini bolder u penjanju i osvajačica bronzanog odličja na Evropskom prvenstvu u kombinaciji sve tri discipline, izabrana je za najboljeg sportistu Grada Niša za 2017.godinu.

Ovo je odluka žirija, sastavljenog od dosadašnjih dobitnika priznanja „Najbolji sportista Niša“ i članova Sekcije sportskih novinara Niša.

Pobednik je Svetskih igara u Poljskoj u bolderu, a u istoj disciplini plasirala se u još tri >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << finala Svetskih kupova.

Na mesters takmičenjima ima dva druga mesta, a na Otvorenom prvenstvu Jugoistočne Evrope osvojila je prvo mesto. Sada se nalazi  na šestom mestu Svetske rang liste.

Staši Gejo je nagrade uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović i to plaketu Sekcije, statuetu glave Cara Konstantina i novčanu nagradu grada.

Nagradu za najbolji sportski kolektiv  žiri je dodelio  Univerzitetskom džudo  I sambo klubu Kinezis, aktuelnomu vicešampionu Srbije nakon Superlige u Zrenjaninu, drugi po broju medalja  na Pojedinačnom prvenstvu Srbije i peti na turniru Lige šampiona. Kinezisu nagrade je uručio predsednik ovogodišnjeg žirija Dragan Pantelić.

 Najbolji mladi sportista Grada, plivač PK Sveti Nikola, Andrija Petković, član Plivačkog kluba „Sveti Nikola“.

Andrija Petković je osvojio 15 medalja, od čega sedam zlatnih, na državnim prvenstvima.

On je državni rekorder  za juniore na 50 metara leđnim stilom, drugoplasirani je na 100 metara kraul na Prvenstvu centralne Evrope u Rumuniji.

Do sada je 11 puta proglašavan za najboljeg učesnika takmičenja u zemlji i inostranstvu. Andriji je veliku plaketu Sekcije i novčanu nagradu grada uručio glumac Desimir Stanojević.

Za najboljeg sportskog novinara izabran je dopisnik „Sportskog žurnala“ i „Politike“ Tomislav Todorović.

Dodeljeno je i nekoliko specijalnih priznanja. Dobitnici su dugogodišnji generalni sekretar Saveza za školski sport Jovan Jovanović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović, a posthumno, priznanje je dobio i Zoran Stojiljković, nekadašnji selektor Streljačke reprezentacije.

Nagrađen je i bivši odbojkaš, sada potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković.

Za odlazak u penziju nagrađen je doajen niškog sportskog novinarstva Edo Crnalić.

Izbor za sportistu godine održava se u Nišu po 39. put

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.