Izvor: RTS, 19.Avg.2021, 18:25

Srpske odbojkšice ubedljivim trijumfom nad BiH počele odbranu evropske titlue

Odbojkašice Srbije ubedljivim trijumfom nad selekcijom Bosne i Hercegovine počele su nastup na Evropskom prvenstvu u Beogradu - 3:0 (25:11, 25:18, 25:14). Naredni meč izabranice Zorana Terzića igraju u nedelju protiv Francuske (21.00, RTS1).
Srbija je u laganom ritmu ubedljivo savladala selekciju BiH i na najbolji mogući način počela odbranu titule šampiona Evrope od pre dve godine iz Ankare.

Početak meča obeležio je servis Tijane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bošković, koja je uz tri uzastopna asa napravila seriju i dovela Srbiju do prednosti od 8:3.
Srpske odbojkašice su zaigrale još bolje u nastavku seta i u jednom trenutku stigle do deset poena prednosti - 17:7, a do kraja ubedljivo stižu do prvog seta - 25:11.
Ekipa Bosne i Hercegovine bolje je ušla u drugi set, povela sa 8:6, ali je Srbija brzo uhvatila priključak.
Igralo se poen za poen sve do 13:13, a onda srpske odbojkašice prave mini seriju i stižu do 18:15.
U finišu drugog seta Srbija je dodala gas - prijem je bio sigurniji, napad snažniji, pa evropske šampionke osvajaju drugi deo igre rezultatom 25:18.

U trećem setu srpske odbojkašice nisu ništa prepustile slučaju i već na početku stižu do ubedljive prednosti od 7:3.
Selektor Terzić u trećem setu pružio je priliku i Sari Carić, kao i Stefani Veljković, koja se vratila u ekipu posle pauze zbog porođaja.
Atmosferu u "Štark areni" osetile su Slađana Mirković i Ana Bjelica, koje su zamenile Maju Ognjenović i Tijanu Bošković, a potom i Jovana Kocić i Katarina Lazović.
Ipak, promene u sastavu nisu se osetile u igri Srbije, koja treći set osvaja rezultatom 25:14.
Naredni meč na Evropskom prvenstvu Srbija igra protiv Francuske, u subotu od 21 sat.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odbojkašice Srbije pobedom nad BIH započele odbranu titule na EP

Izvor: Beta, 19.Avg.2021

Odbojkašice Srbije savladale su danas u Beogradu selekciju Bosne i Hercegovine sa 3:0 (25:11, 25:18, 25:14), u meču prvog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.Najefikasnija u pobedničkoj selekciji bila je Tijana Bošković sa 16 poena, Bjanka Buša je upisala 11, a Mina Popović je zabeležila osam...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.