Srpska plesna trupa učestvuje na evropskom prvenstvu irskog plesa

Izvor: Story, 19.Nov.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska plesna trupa učestvuje na evropskom prvenstvu irskog plesa

Trupa irskog plesa iz Beograda, Erins Fiddle, putuje krajem novembra u Italiju, gde će učestvovati na 1. Evropskom prvenstvu u irskom plesu.

Branislav Milojković, Foto: Promo

Nakon uspešnog početka takmičarske sezone, vrativši se sa međunarodnih takmičenja u Berlinu i Beču sa čak 15 zlatnih medalja, trupa irskog plesa iz Beograda, Erin’s Fiddle, putuje krajem novembra u >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Italiju, gde će učestvovati na 1. Evropskom prvenstvu u irskom plesu.

Ovo prestižno takmičenje održaće se 21. i 22. novembra u Milanu, a učestvovaće preko 350 najboljih plesača iz kontinentalne Evrope.

Evropsko prvenstvo se odigrava svake godine u novembru u nekom od velikih evropskih gradova, a pobedom na Evropskom plesači obezbeđuju učešće na Svetskom prvenstvu. Prvi put će se na jednom ovakvom takmičenju pojaviti i plesač i Srbije, Branislav Milojković, koji će odmeriti snage sa kolegama iz seniorske kategorije.

Branislav ima 27 godina, a već šest godina se bavi irskim plesom u trupi Erin’s Fiddle. Pored takmičenja, aktivno učestvuje u nastupima trupe kao plesač i koreograf, a takođe je i jedan od instruktora trupe. Proteklih godina je ostvarivao zapažene uspehe na međunarodnim takmičenjima širom Evrope, a znanja je pored redovnih treninga u trupi sticao i na međunarodnim radionicama sa nekima od najvećih imena irskog plesa u svetu.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.