Srpska deca sa +45 u četvrtfinalu Eurobasketa – neka se spreme Izraelci

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 22:20

Srpska deca sa +45 u četvrtfinalu Eurobasketa – neka se spreme Izraelci

Košarkaška reprezentacije Srbije, uzrast do 18 godina, deklasirala je vršnjake iz Danske rezultatom 107:62 u osmini finala Evropskog prvenstva u Nišu.

Naredni rival ekipi Nenada Stefanovića je Izrael koji je ranije danas, posle odličnog drugog poluvremena, porazio Hrvatsku 84:66.

U meču Srbije i Danske, kao što i rezultat svedoči, pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trenutka - za sve se pitao samo jedan tim.

Od samog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << starta videla se očita razlika u timskom i individualnom kvalitetu, Topić, Bošnjaković, Nikolić, Marković i ostale naše nade dizale su prednost kako je meč odmicao - i zadali težak udarac Dancima u trećoj četvrtini.

Taj deo meča završen je rezultatom 24:6.

Naši mladi košarkaši, koji nemaju poraz na prvenstvu (4/4), prikazali su poletnu, raznovrsnu, brzu i efikasnu partiju, na momente egzibicionu, Danci jednostavno nisu imali kapaciteta da prate ritam protivnika ni na svojoj ni na drugoj strani terena, i otud ovakva ubedljiva razlika na kraju meča.

Usled lakog posla na terenu, selektor Stefanović je iskoristio priliku da relaksira udarne snage i da priliku pruži svim igračima, da ih razigra i uvede u ritam pred najvažniji deo prvenstva.

Bogoljub Marković je ubacio 16 poena, Nikola Topić 13, Mitar Bošnjaković je postigao 14 poena, a Pavle Nikolić 13.

Stefanović je u igru ubacio sve raspoložive snage i svi igrači su se do kraja meča upisali u strelce.

Parovi 1/4 finala

Francuska - Slovenija

Turska - Španija

Izrael - Srbija

Nemačka - Grčka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladi košarkaši Srbije pobedili Dansku u osmini finala Evropskog prvenstva

Izvor: Danas, 26.Jul.2023

Košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 18 godina pobedila je Dansku rezultatom 107:62 u osmini finala Evropskog prvenstva u Nišu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.