Srpkinje razbile Bugarke

Izvor: B92, 24.Nov.2022, 19:46

Srpkinje razbile Bugarke

Košarkašice Srbije savladale su Bugarsku rezultatom 79:51 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srpkinje su u drugom kolu kvalifikacija za Evrobasket došle do druge pobede, nakon što su prethodno nadigrale Hrvatice.

U ovoj utakmici, igranoj u "Hali sportova" na Novom Beogradu, viđena je apsolutna dominacija Srbije u prvom poluvremenu.

U prvoj četvrtini je bilo 25:9, a u drugom 31:7, da bi Bugarke odgovorile tek u trećoj koju su rešile u svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korist sa 22:10, ali bile bez ikakvih šansi za preokret.

Najbolja kod "orlica" bila je Tina Krajišnik sa 18 poena i 13 skokova. Ana Crvendakić je ubacila 15, Jovana Nogić 12, a Ivon Anderson deset, uz osam asistencija.

Na drugoj strani istakla se Borislava Hristova sa 14 poena, dok ju je najbolje pratila Radostina Dimitrova sa 11 poena i devet skokova.

Izabranicama Marine Maljković preostaju još dva duela u Grupi E kvalifikacija za Evrobasket, protiv Hrvatske kod kuće i Bugarske u gostima, a prvo mesto i direktan plasman na EP se ne bi trebalo dovoditi u pitanje.

Evropsko prvenstvo za žene igra se od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.