Srnić i Orlići nisu želeli Špance: Možda nas Bog pogleda, mnogo bi nam značili A reprezentativci

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srnić i Orlići nisu želeli Špance: Možda nas Bog pogleda, mnogo bi nam značili A reprezentativci

Dvostruki strelac iz duela mladih reprezentacija Srbije i Severne Irske Slavoljub Srnić uopšte nije bio oduševljen žrebom baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj, sledeće godine. Međutim, iako je njemu i njegovim saigračima poslednja prepreka za kontinentalni šampionat veoma jaka selekcija Španije, prvotimac Čukaričkog nada se da će i ona biti preskočena.

“Nisam očekivao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ćemo izvući baš Španiju, koja je bila jedina selekcija koju smo svi želeli da izbegnemo. Nadali smo se nekom malo lakšem rivalu, možda Francuzima, ali šta je tu je. Ne da nemamo nameru da se unapred predamo, nego verujem da možemo da eliminišemo i ovog protivnika”, rekao je za MOZZART Sport Srnić i dodao:

“Nisam imao priliku da gledam Špance, ali oni koji jesu kažu da oni forsiraju prepoznatiljivu „tiki-taka“ igru, kao uostalom i sve druge njihove selekcije. Znam da su dvostruki uzastopni šampioni, ali i Italijani su osvojili pet titula i mnogi su nas otpisali kada nas je žreb smestio u grupu sa njima, a mi smo ih savladali kod kuće, dok smo u Peskari izgubili zbog spleta nesrećnih okolnosti. Takođe, jaka je i Belgija, pa smo na tabeli završili iznad nje. Kroz šta smo sve prošli u završnici kvalifikacija, možda nas Bog pogleda u baražu. Puno bi nam značili A reprezentativci, ali čak i ako ne budu mogli da nastupe učinićemo sve da prođemo. Imaćemo veliki motiv, kao protiv Irske. Ne sumnjam da su Španci sjajni, uostalom u kvalifikacijama su dobili sve mečeve osim poslednjeg na kom su remizirali, ali imamo i mi dosta kvaliteta, talenta i borbenosti i ne vidim zašto ne bismo prošli na Evropsko prvenstvo.”

Protiv Italije ste počeli sjajno. Šta se kasnije dogodilo?

“Po meni, povreda Darka Brašanca bila je ono što je prelomilo utakmicu. Njegov prinudni izlazak nas je prilično uzdrmao, a da se to nije dogodilo ne sumnjam da bismo meč priveli kraju bez ikakvih problema i da bismo bez bilo kakve drame čekali gostovanje Severnoj Irskoj. Ovako, pred taj poslednji meč nama je bilo rečeno da treba da pobedimo sa 5:0 i da ćemo proći sigurno. Zata smo „grizli“ od početka. Bili smo neuporedivo bolji. Realno, moglo je da bude i 7:0, ali em je teren bio loš, em smo mi u toj ogromnoj želji bili malo brzopleti pa nismo bili još precizniji. Posle smo videli da je sve zavisilo od drugih rezultata i jedva smo dočekali da se te utakmice završe. Hvala Bogu što je bio na našoj strani.”

Koliko si posle nedelju dana reprezentativne tenzije fokusiran na sutrašnje prvenstveno gostovanje Partizanu?

“Potpuno sam okrenut toj utakmici. Uvek kada igram sa Partizanom imam taj motiv više. Nadam se da ćemo zabeležiti dobar rezultat iako je protivnik u sjajnoj seriji, ali i njemu će nedostajati Brašanac. Mislim da ni Andrija Živković neće igrati jer zbog povrede nije nastupio u Portadaunu. I ove sezone Čukarički ima velike ambicije, želimo da ponovo izborimo plasman u Evropu, a ja sam uveren da ova ekipa može puno”, zaključio je Srnić.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.