Sreća odlučila, Portugalci nakon penala u polufinalu! (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Jun.2016, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreća odlučila, Portugalci nakon penala u polufinalu! (video)

Potpuno izjednačena utakmica, na kraju su odlučivali penali! Portugalci nakon 5 nerešenih rezultata nakon 90 minuta među 4 najjače reprezentacije na EP.

Reprezentacija Portugala uspela je po 5. put u poslednjih sedam evropskih prvenstava da se plasira u polufinale pošto je danas pobedila Poljsku nakon boljeg izvođenja penala. Nakon regularnog dela bilo je 1:1, da bi u penal seriji Portugalci postigli svih pet golova, dok je kod Poljaka Kuba Blaščikovski promašio u četvrtoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << seriji.

Portugalci kao da su bojažljivo ušli u meč, odmah na startu videli smo gol. Bio je to drugi najbrži ikada na Evropskom prvenstvu, postigao ga je Robert Levandovski kome je ovo bio prvi gol na ovom EP.

Grosicki je sjajno prošao po levoj strani, uposlio odlično Levandovskog koji ne propušta ovakve prilike - 1:0 za Poljake. Gol pogledajte OVDE.

Poljaci su bili bolji tim u prvih 30-ak minuta, konstantno su pretili, dok su u odbrani u potpunosti zaustavili glavne snage Portugala, Ronalda i Nanija.

Posebno se isticao Glik, fudbaler koji je nakon ovog EP sebi obezbedio unosan transfer u Monako iz Torina.

Imao je Levandovski jedan šut, Poljaci su potom pretili iz opasnih polukontri, a onda šok za njih u 33. minutu meča.

Renato Sančez, novi igrač Bajerna iz Minhena, razmenio je pasove sa Nanijem koji ga je proigrao petom, Sančez je nakon toga opalio po lopti sa nekih 20-25 metara od gola, lopta je zakačila Krihovijaka i pogodila mrežu Fabijanskog - 1:1. Taj gol pogledajte OVDE.

Portugalci su bili osokoljeni ovim golom, bili su daleko ravnopravniji rival nakon 33. minuta.

U drugom poluvremenu slična priča kao sa kraja prvog, vredne pomena jesu šanse Kristijana Ronalda koji je donekle bio sebičan kada je iz teške situacije pogodio spoljni deo mreže, kao i šansa Sedrika Alveša koji je uputio udarac sa 30 metara, lopta je prošla malo pred gola.

Beta/AP Photo/Petr David Josek

Na drugoj strani je pretio Milik nakon centaršuta Jezerčuka, Patrisio je bio veoma oprezan.

Ušlo se u mirniji period meča, rodužeci su bili na vidiku pošto su ekipe u skoro svim statističkim parametrima bile izjednačene. Pokušao je Santoš izmenom, Kvarežma je konačno dobio priliku u 79. minutu.

Umalo nismo videli neverovatan autogol, Jezerčuk je zakačio loptu koju je Pepe uputio Ronaldu, lopta je na kraju prošla malo pored stative golmana Fabijanskog.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu je propustio Kristijano Ronaldo, nakon odlične lopte koju je dobio u 86. minutu od strane Mutinja promašio je čitavu loptu i tako istakao kandidaturu za tragičara ovog meča. Tu situaciju pogledajte OVDE.

Do kraja bez velikih prilika, otišlo se na još jedan odmor pred još trideset minuta igre.

AP Photo/Frank Augstein

Produžeci

U produžecima se osetio umor obe ekipe, i Portugal i Poljska su već igrali produžetke u osmini finala što se baš videlo.

Poljaci, reklo bi se, nešto svežiji najviše zbog činjenice da je Navalka napravio samo jednu izmenu u 90 minuta. Kasnije je ulaskom igrača sa klupe igra izgledala nešto drugačije, a Milik je imao jedan opasan šut koji je završio preko gola.

Nani je na drugoj strani pretio udarcem iz daljine, ali bez promene rezultata.

U nastavku nije bilo ozbiljnih napada, Pepe je dominirao ispred svog gola, videlo se da je neverovatno spreman, dok na drugoj strani Portugalci nisu imali snage za više napada, pa se otišlo na penal seriju.

Penal serija

Prva serija - Ronaldo siguran, Levandovski rutinski, 1:1

Druga serija - Sančez odličan, Milik takođe, 2:2

Treća serija - Mutinjo bez problema, Glik lagano, 3:3

Četvrta serija - Nani siguran, Kuba nesiguran, brani Patrisio!

Peta serija - Kvarezma pogađa! 5:3, Portugalci su u polufinalu!

Portugalci u polufinalu igraju protiv pobednika meča Vels - Belgija.

Evo i naših ocena nakon utakmice:

Fabijanski 7, Pišček 7, Glik 8, Pazdan 7.5, Jedrzejčuk 7, Blaščikovski 7, Krihovijak 7.5, Mačinski 6.5 (od 98' Jodlovec), Grosicki 7 (od 82' Kapustka 6.5), Milik 6.5, Levandovski 7.5.

Patrisio 8, Sedrik 6, Pepe 8.5, Fonte 7, Eliseu 7, Karvaljo 7 ( od 96' Danilo Pereira), Mario 7 (od 80' Kvarežma 6.5), Sančez 8.5, Silva 6.5 (od 73' Mutinjo 7.5), Nani 7.5, Ronaldo 5.5.

Igrač utakmice - Pepe 8.5

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.