Srebro za juniorke

Izvor: RTS, 26.Avg.2012, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebro za juniorke

Juniorke Srbije osvojile su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Odbojkašice domaće selekcije Turske savladele su našu reprezentaciju sa 3:0 (25:21,25:22,25:18).

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije, posle niza dobrih igara kojima se plasirala u finale, nije uspela da pruži ozbiljniji otpor raspoloženim odbojkašicama Turske, domaćina Evropskog prvenstva.

Turske igračice su od samog početka prvog seta prešle u vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje je vodilo do osvojenog seta. Samo sredinom drugog seta naše odbojkašice su uspele da za kratko pruže ravnopravan otpor zaspoloženim igračicama pred domaćom publikom,ali to je bilo sve.

Izabranice selektora Ratka Pavličevića nisu uspele da ponove igru iz grupne faze takmičenja, kada su ubedljivim rezultatom savladale današnjeg protivnika.

Na putu do finala naše reprezentativke pobedile su Italiju, Francusku, Sloveniju i Slovačku istim retultatom - 3:0 i Belgiju sa 3:1 a Turska je u polufinalu savladala Rusiju sa 3:2.

Konačan plasman na EP:

1. Turska

2. Srbija

3. Italija

4. Rusija

5. Nemačka

6. Poljska

7. Slovenija

8. Belgija

9. Slovačka

10. Češka

11. Bugarska

12. Francuska

Turska -Srbija 3:0 (25:21.25:22.25:18)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.