Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 22:20

Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Košarkaši Srbije za uzrast do 18 godina pobedili su Nemačku u polufinalu Evropskog prvenstva u Nišu.

Srbija je uspela da rezultatom 65:54 pobedi Nemačku i plasira se u finale, gde će se za zlatnu medalju boriti sa aktuelnim šampionom Španijom.

Izabranici Nenada Stefanovića su se namučili, ali ostvarili cilj i samo je Španija ostala na njihovom putu do zlatne medalje u Nišu.

Nemci su zapravo bolje i otvorili ovaj susret i imali prednost od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 4 poena, ali su se Topić i Nikolić raspucali i Srbija dolazi do preokreta pa sa 17:16 završava prvu četvrtinu.

U drugom kvartalu, Srbija je zadržala prednost, ali je opet imala problema. Sitne greške u odbrani koje su otvarale reket dozvoljavale su Nemcima lake poene i to ih je držalo u životu.

Nikolić je pogodio tri trojke što je bilo od krucijalne važnosti za "Orliće", a Topić i on su na poluvremenu imali po 11 poena i jedini bili dvocifreni.

Srbija je igrala dobro, imala i podršku publike i otišla na dvocifrenu prednost, ali ponovo ista boljka, opuštanje i serija Nemaca vraća ih u život i na jedan posed.

Ćurčić i Mušicki prave seriju, vraćaju Srbiji 8 poena prednosti na poslednjem minutu trećeg perioda. Nastavila je Srbija da "gazi" i na startu druge četvrtine trojkom Mitra Bošnjakovića došla do +17, 62:45.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.