Srbija sa više od 30 strelaca na Evropskom prvenstvu u Đeru

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 15:36

Srbija sa više od 30 strelaca na Evropskom prvenstvu u Đeru

Reprezentaciju Srbije u streljaštvu na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje će biti održano od 24. februara do 2. marta u Đeru, predstavljaće 31 takmičar

U saopštenju SSS se navodi da su se sportski direktor SSS Dragan Marković, selektori Dragan Donević i Jasna Šekarić, kao i ostali članovi stručnog štaba opredelili da šansu na EP ukažu većem broju strelaca nego obično.

"Po pravilima je već neko vreme dozvoljeno da jedna zemlja može da prijavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od po tri učesnika u svakoj pojedinačnoj disciplini. Ovaj put iskoristili smo tu mogućnost, s obzirom da je veći broj kandidata za reprezentaciju postizao dobre rezultate ove sezone i u Mađarsku idemo u proširenom sastavu", rekao je Marković.

U seniorskoj konkurenciji jedna zemlja može da prijavi po pet, a u juniorskoj po šest strelaca u jednoj discipini.

"Što se seniorskih pojedinačnih disciplina tiče, maksimalno po tri strelca iz jedne zemlje se bore za plasman u finale i medalje, a ostali samo za bodove za svetsku rang listu. U skladu s pravilima, po dolasku na Evropsko prvenstvo ćemo odrediti ko će se takmičiti samo za bodove za rang listu. Na licu mesta ćemo izabrati i sastave miks parova", dodao je Marković.

Juniorska takmičenja će biti održana od 24. do 28. februara, a seniorska od 29. februara do drugog marta.

Sastav Srbije na EP u Đeru: Puška, seniori: Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić, Stevan Jovanović, Dušan Stojadinović.

Puška, seniorke: Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović, Sanja Vukašinović.

Pištolj, seniori: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov. Pištolj, seniorke: Zorana Arunović, Brankica Zarić, Jovana Todorović, Jelena Todorović.

Puška, juniorke: Aleksandra Havran, Emilija Ponjavić, Ljiljana Cvetković, Anja Knežević, Iva Rakonjac. Puška, juniori: Uroš Aleksić, Aleksa Rakonjac, Petar Erdei.

Pištolj, juniorke: Eleonora Radulović, Nađa Martinović, Kristina Pejović, Tea Mikec.

Pištolj, juniori: Luka Milošević, Marko Ninković, Uroš Gajić.

Evropsko prvenstvo u Đeru će biti jedno od tri ovogodišnja kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre.

U svakoj seniorskoj pojedinačnoj disciplini deliće se po dve kvote za OI. Strelci će šansu da izbore vize za Pariz imati i na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Osijeku i Svetskom kvalifikacionom turniru u Rio de Žaneiru.

I na ova dva takmičenja, koja su na programu u aprilu, će u svakoj disciplini na raspolaganju biti po dve kvote.

Srbija za sada ima dva mesta na olimpijskom streljačkom turniru, koja su izborili Zorana Arunović i Damir Mikec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.