Srbija prva na EP u vazduhoplovnom modelarstvu

Izvor: B92, 30.Jul.2018, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija prva na EP u vazduhoplovnom modelarstvu

Reprezentacija Srbija u vazduhoplovnom modelarstvu završila je na prvom mestu u generalnom plasmanu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Ekipa u sastavu Radoje Blagojević (aero kluba Vojka), Svetozar i Bojan Gostojić (Zrenjanin), Andrija Pešić (Trstenik), Slavko Savić (Nova Pazova), Živa Kovački (Zrenjanin), Stevan Janović (Sombor) i Branko Bijelić (Ving) vratila se sa Evropskog prvenstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Senteša sa četiri odličja.

Zlatna medalja ekipno u klasi F1B, srebrna medalja pojedinačno za Svetozara Gostojića u istoj klasi, srebrna medalja ekipno u klasi F1C i zbirni rezultat sve tri klase F1 A, B, C bio je najbolji rezultat takmičenja.

Na prvenstvu u Sentešu učestvovalo je 195 takmičara iz 27 zemlja Evrope.

Sledeće godine u oktobru srpski modelari imaju priliku da brane titulu prvaka sveta u klasi F1B u Kaliforniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.