Srbija protiv Poljske kreće u odbranu srebra iz Beograda

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jan.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija protiv Poljske kreće u odbranu srebra iz Beograda

Muška reprezentacija Srbije u ponedeljak kreće u odbranu srebrne medalje koja je osvojena pre dve godine na domaćem terenu, a prvi rival na Evropskom prvenstvu u Danskoj je Poljska.
(FOTO: N. Negovanović)
Srbija se nalazi u C grupi, koja važi za najtežu na šampionatu, sa reprezentacijama Francuske, Poljske i Rusije, a mečevi se igraju u gradu Arhusu.
– Naša želja je da dobro otvorimo prvenstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Igrači su sazreli i svesni su svega šta ih čeka u Danskoj. Selekcija Poljske je dosta jaka reprezentacija. Samim tim što većina rukometaša igra u zemlji, kao i što puno ulažu u ovaj sport, čini ih izuzetno ozbiljnim timom. Doveli su i trenera iz Nemačke, tako da sve to ukazuje da idu na najviši plasman. Ključ uspeha je da ne dozvolimo da primamo lake golove i da sprečimo otvorene šuteve bekova njihovog tima i saradnju braće Jurecki – rekao je Matić uoči početka Evropskog prvenstva.
On je dodao da veruje u svoj tim i da je optimista.
Mi smo takođe dobri, verujem u moje momke i po ko zna koji put kažem da sam optimista. Od kada sam došao za selektora, insistiram na strpljivoj igri i mislim da smo na pravom putu. Moja filozofija je da bekove ubedim da imaju kretnju i bez lopte i na tome mnogo radimo – dodao je Matić.
Kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić istakao je da jedva čeka početak prvenstva i da se nada prvoj i ključnoj pobedi nad reprezentacijom Poljske.
Svesni smo značaja ovog Evropskog prvenstva. Jedva čekamo da šampionat krene. Sve karte bacamo na meč sa Poljskom i nadam se prvoj pobedi. Ono što nas krasi jeste zajednički duh i vera da možemo mnogo. Reprezentaciju Poljske dobro poznajemo i do sada je rezultat izjednačen, a voleo bih da u ponedeljak mi povedemo – istakao je Ilić.
Srednji bek Petar Nenadić izjavio je da će nijanse odličiti premijerni meč C grupe.
U poslednje vreme na svakom velikom takmičenju igramo protiv selekcije Poljske, pa tako i sada na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Fokusirani smo na duel sa njima i idemo na pobedu. Moramo da pobedimo kako znamo i umemo. Njihov kvalitet je u tome sto 90 odsto reprezentacije igra u dva kluba – u Visli i Vive Kelceu. Dobro se poznaju, uigrani su, tako da će biti jako teško. Mogla bi da odluči jedna lopta, jedan gol, jedna odbrana. Potpuno smo usredsređeni na taj prvi duel i želimo dva boda – zaključio je Nenadić.
Utakmica između Srbije i Poljske igra se sutra od 18 sati.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orlovi pred start EP: Možemo mnogo!

Izvor: MozzartSport.com, 12.Jan.2014

Rukometna reprezentacija Srbije sutra kreće u odbranu srebrne medalje koja je osvojena pre dve godine na domaćem terenu, a prvi rival na Evropskom prvenstvu u Danskoj je Poljska. Srbija se nalazi u C grupi, koja važi za najtežu na šampionatu, sa reprezentacijama Francuske, Poljske i Rusije, a mečevi...

Nastavak na MozzartSport.com...

Važna bitka već na startu

Izvor: Politika, 12.Jan.2014

Jedanaesto evropsko prvenstvo rukometaša: Srbija protiv Poljske u Arhusu (18 č, RTS). – Petar Nenadić: Kako znamo i umemo, moramo da pobedimo..Odbranu srebrne medalje sa Evropskog prvenstva održanog pre dve godine u Srbiji, naši rukometaši počinju danas protiv reprezentacije koja je i onda bila...

Nastavak na Politika...

Srbija protiv Poljske na startu EP

Izvor: RTS, 13.Jan.2014, 13:05

Srbija - Poljska 13:9 (poluvreme). Najbolji rukometaši Srbije utakmicom protiv Poljske kreću u odbranu srebrne medalje na Prvenstvu Evrope, a selektor Vladan Matić i njegovi izabranici veruju da će na pravi način otvoriti šampionat u Danskoj. Direktan prenos meča na našem Prvom programu...18.39...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.