Izvor: RTS, 18.Sep.2021, 07:51

Srbija protiv Italije za finale i medalju na EP

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije sastaje se od 21.00 sa selekcijom Italije u polufinalu Evropskog prvenstva. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, strim na RTS Planeti, a tok meča možete pratiti na našem portalu.
Izabranici Slobodana Kovača nalaze se na korak od finala i zagarantovane medalje na Evropskom prvenstvu.

Prepreka na tom putu je selekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Italije, koja je bila impresivna u dosadašnjem toku šampionata.
Srbija je do polufinala došla kao drugoplasirana iz grupe A, da bi u nokaut fazi eliminisala Tursku nakon ogromne borbe i neizvesnosti, a potom rutinski savladala Holandiju.
Italija je, sa druge strane, bila prva u Grupi B, da bi onda sa po 3:0 bila bolja od Bugarske i Nemačke.
Selektor Srbije Slobodan Kovač imao je zamerku na termin održavanja polufinalne utakmice Srbije i Italije.
"Promenili su satnicu i stavili da mi igramo od devet sati. Ovo je jedina utakmica na EP do sada koja se igra u tom terminu. Ne znam da li ne znaju da organizuju ili to rade namerno. Da je u osam, mogli bismo da prihvatimo, ali, šta je tu je. Došli smo do polufinala, dobar je rezultat, možemo bolje, hoćemo bolje i više. To su neke stvari koje treba da nas motivišu još više da pružimo maksimum i ostvarimo dobar rezultat", rekao je Kovač. 
Selektor ističe da tim mora da se fokusira na tim Italije, koji je prikazao veoma dobru igru tokom kompletnog šampionata i da se izbori za plasman u finale.
"Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion. Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probamo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat", podvukao je selektor Slobodan Kovač.
Meč Srbije i Italije igra se od 21.00 čas, možete ga pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti, a tok na našem portalu.
U drugom polufinalu sastaju se Poljska i Slovenija, taj meč igra se od 17.30.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SKANDAL NA EVROPSKOM PRVENSTVU Prljava igra Poljaka: Domaćini odredili Srbiji termin polufinala koji nije ni postojao u rasporedu!

Izvor: Kurir, 18.Sep.2021

Odbojkaška reprezentacija Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva sastaje se sa Italijom u subotu uveče od 21h

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.