Srbija preuzela prvo mesto na evropskoj rang listi

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 18:20

Srbija preuzela prvo mesto na evropskoj rang listi

Odlično odrađen "prozor" kvalifikacija.

Košarkaška reprezentacija Srbije preuzela je prvo mesto od Francuske i nalazi se na vrhu rang liste evropskih selekcija posle okončanja prvog kvalifikacionog prozora za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je na zvaničnom sajtu novu rang listu evropskih selekcija, a zahvaljujući maksimalnom startu u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kvalifikacijama i dve ubedljive pobede nad Finskom ( 77:61) i Gruzijom (76:63).

Srbija je prestigla Francusku na čelu. Trikolori su sada drugi iako su savladali Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Letonija je posle pobeda nad Španijom i Slovačkom skočila sa osmog na treće mesto, četvrta je sad Grčka, peta Italija, šesta Slovenija, sedma Belgija, osma Litvanija, deveta Nemačka i 10. Estonija.

Evropski prvak Španija je posle dva poraza na startu kvalifikacija pala sa trećeg na 11. mesto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

FIBA OBJAVILA NOVU RANG LISTU: Košarkaši Srbije značajno napredovali (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 28.Feb.2024

Košarkaši Srbije su u prteklom FIBA prozoru ostvarili dve pobede FIBA objavila je novi spisak najboljih zemalja za Evropsko prvenstvo 2025. godine, a Srbija je sada zauzela prvo mesto, čime je preskočila Francusku. Košarkaši Srbije su u prteklom FIBA prozoru ostvarili dve pobede, prvo protiv ekipe...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.