Izvor: Radio 021, 14.Nov.2019, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobedila Luksemburg i zadržala šansu da se plasira na EP

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Luksemburg sa 3:2 u devetom kolu Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je pobedom nad Luksemburgom zadržala teoretske šanse da se nađe na kontinentalnom šampionatu naredne godine, pošto kolo pre kraja zauzima treće mesto u Grupi B sa 13 bodova, jedan manje od Portugala koji je sa 6:0 pobedio Litvaniju.

Ekipi Ljubiše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Tumbakovića za plasman na Evropsko prvenstvo biće potrebna pobeda protiv prvoplasirane Ukrajine za tri dana, ali i da Portugal ne upiše trijumf protiv Luksemburga. Golove za pobedu Srbije postigli su Aleksandar Mitrović u 11. i 43. minutu, kao i Nemanja Radonjić u 70. Pogotke za goste postigli su Žerson Rodriges u 54. i David Turpel u 75. minutu.

Srbija je protiv Luksemburga sa tribina stadiona "Rajko Mitić" imala podršku samo dece uzrasta do 14 godina, zbog suspenzije koju je Evropska fudbalska unija izrekla FSS-u. Domaćin je pred oko 2.000 gledalaca u Beogradu dobro počeo meč i već u uvodnim minutima imao nekoliko dobrih šansi preko Mitrovića, ali je mreža Luksemburga ostala netaknuta.

Situacija se ipak promenila u 11. minutu, kada je Mitrović na drugoj stativi iskoristio dobar centaršut Dušana Tadića i doveo Srbiju do vođstva.

U istom ritmu nastavljen je meč, a Srbija je ređala prilike pred golom Antonija Morisa, ali tek je u 43. uspela da duplira prednost. Ovaj put Mitrović je posle jednog odličnog solo prodora i šuta sa oko 20 metara savladao Morisa.

Početak drugog dela meča pripao je Luksemburgu, a posle dobre akcije po levoj strani Žerson je u 54. smanjo zaostatak, da bi Radonjić u 70. minutu ponovo doveo tim Ljubiše Tumbakovića do dva gola prednosti.

Konačan rezultat na stadionu "Rajko Mitić" postavio je Turpel u 75. minutu i to posle dobrog kontranapada.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.