Srbija kroji idealne timove EP u odbojci

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija kroji idealne timove EP u odbojci

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je idealne postave Evropskog prvenstva u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u koje su uvrštene po tri srpske odbojkašice i tri odbojkša.
U idealnom timu EP u ženskoj konkurenciiji našla su se srpske reprezentativke Maja Ognjenović, Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, a pored njih tu su još Mirijam Sila (Italija), Eda Erden ( >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Turska), Agnješka Kakolevska (Poljska) i Sigme Sebnem Akuz (Tuska).

U konkurenciji muškaraca pored Uroša Kovačević, koji je izbaran za MVP-ija, u idealnom timu su još Aleksandar Atanasijević i Srećko Lisinac, a najboljih šest kompletirali su Benjamin Tonjuti (Francuska), Vilfredo Leon (Poljska), Jan Kozamernik (Slovenija) i Jani Kovačić (Slovenija).

Srbija je objedinila evropsku krunu i u konkurenciji odbojkašica i odbojkaša, pošto su početkom septembra izabranice Zorana Terzića uzele zlato u Ankari, dok je ekipa Slobodana Kovača u nedelju postala šampion Evrope u Parizu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpska dominacija: Tri odbojkašice i trojica odbojkaša u idealnoj postavi EP

Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2019, 11:33

Gospodari evropske odbojke su Srbi, devojke i mladići. I ženska i muška reprezentacija Srbije su osvojile zlato na prvenstvu kontinenta, a Evropska odbojkaška federacija se napokon izjasnila oko idealnih postava ova dva takmičenja. I od 14 „idealnih“, šestoro su – Srbi. Najpre, tri devojke...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.