Izvor: Piplmetar.rs, 03.Mar.2024, 07:31

Srbija ispred svih na FIBA rang listi!

Košarkaška reprezentacija Srbije, aktuelni vicešampion sveta, preuzela je prvo mesto od Francuske na FIBA rang listi evropskih selekcija.
Svetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je na svom zvaničnom sajtu novu rang listu evropskih selekcija, a zahvaljujući maksimalnom startu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i pobedama nad Finskom ( 77:61) i Gruzijom (76:63), ekipa Svetislava Pešića je prestigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Francusku, koja je u ovom „prozoru“ upisala trijumfe protiv Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Letonija je, posle pobeda nad Španijom i Slovačkom, skočila sa osmog na treće mesto, četvrta je Grčka, peta Italija, šesta Slovenija, sedma Belgija, osma Litvanija, dok je Nemačka, koja je šampion sveta, tek deveta i pala je za dve pozicije. 
Estonija je skočila za 12 mesta i probila se na deseto mesto
Prvak Evrope Španija je posle dva poraza na startu kvalifikacija

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.