Spektakl na Lužu

Izvor: RTS, 16.Nov.2011, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl na Lužu

Reprezentacija Potugala igraće na Evropskom prvenstvu. Nakon utakmice u Zenici, koja je završena bez golova, Portugal je na Lužu napunio mrežu Asmira Begovića. "Zmajevi" su od 53. minuta igrali sa igračem manje nakon isključenja Lulića zbog prigovora.

Kristijano Ronaldo i Portugalci dočekuju reprezentaciju Bosne i Hercegovine na "Lužu" u utakmici koja će odlučiti koja će od ove dve reprezentacije igrati na Evropskom prvenstvu sledeće godine. Očekuje se još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedna čvrsta utakmica bez mnogo šansi. Ovaj put, igra se na travi.

Selektor BiH Safet Sušić je u Portugal poveo i Ivicu Osima, pa je izvesno da će gosti na teren lisabonskog stadiona istrčati spremni za sve izazove. Koja jedanaestorica će biti u startnoj postavi - za sada ne zna niko.

"Niko nije povređen, svi će biti spremni za Portugal, osim Salihovića", rekao je Sušić, koji je, kao i pre nekoliko dana u Zenici, zračio optimizmom pred duel sa, bar na papiru, mnogo jačim protivnikom.

"Oni su favoriti na papiru, osmi su na svetu, a mi smo na 21. mestu. Njihova prednost je to što imaju bar dva svetska igrača, ali smo mi pokazali da možemo igrati i protiv najboljih reprezentacija. Hendikep u Zenici je bio težak teren, kako za Portugal, tako i za nas".

"Mislim da će zbog boljih uslova u Lisabonu ipak biti golova", izjavio je Sušić, koji je poslednji trening pred meč iskoristio kako bi igrači vežbali izvođenje penala.

Portugalski selektor Paolo Bento ubeđen je da će njegov tim bez velike drame izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

"Imamo dobar rezultat iz prvog meča, iako i BiH ima podjednake šanse. Mi želimo da tu prednost okrenemo na našu stranu", rekao je Bento, najavljujući da će na teren "Luža" poslati istih jedanaest igrača koji su počeli meč u Zenici.

 

Portugal - BiH 6:2
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.