Španija se spasla u poslednjem trenutku i zakoračila na EURO

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija se spasla u poslednjem trenutku i zakoračila na EURO

Fudbaleri Švedske i Španije remizirali su rezultatom 1:1 u meču osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Šveđani su prekinuli niz od tri pobede zaredom "furije", koja se remijem uz ostale rezultate u grupi plasirala na EP, ali sebi značajno umanjili šanse za plasman na to takmičenje.

Gosti su imali veći posed lopte i više šuteva, ali nisu uspevali da stvore dobre šanse što ih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na kraju koštalo.

U prvom poluvremenu viđeno je nekoliko dobrih šansi, ali gola nije bilo.

De Hea je u 50. minutu skinuo udarac Berga, ali se on nedugo zatim ispravio i doneo prednost Šveđanima.

Španija je napadala sve do kraja utakmice, ali nije imala velikih prilika. Onda je, pomalo neočekivano, u 92. minutu Rodrigo Moreno je uspeo da "umulja" loptu u gol i donese svojoj ekipi vredan bod koji ih je poslao direktno na Evropsko prvenstvo.

U istoj grupi Rumunija, koja je igrala meč pred zatvorenim tribinama, ali 30.000 mališana, ostala je bez pobede u završnici protiv Norveške i remizirala 1:1.

Norveška je gubila sev do poslednjih trenutaka, ali nekako uspela da osvoji bod i ostavi sebe u životu za plasman na EURO.

Rumunija je veliku šansu propustila u 52. minutu kada je Puškaš promašio penal, ali peh svog kolege ispravio je Mitrita u 62. minutu.

Svi su čekali kraj da krenu u slavlje na stadionu u Bukureštu, ali je onda na scenu došao Sorlot. On je pogodio mrežu domaćina u 92. minutu i doneo vredan bod svojoj ekipi.

U utakmici bez takmičarskog značaja Farska Ostrva su pobedila na domaćem terenu Maltu sa 1:0. Strelac pobedonosnog gola bio je Baldvinson u 71. minutu.

Dva kola pre kraja u Grupi F Španija ima 20 bodova i potreban joj je samo jedan da obezbedi plasman za EURO, dok će se za drugo mesto boriti Švedska sa 15, Rumunija sa 14 i, malo verovatno, Norveška sa 11 bodova.

U najbitnijem meču Grupe D, Švajcarska je pobedila Irsku na domaćem terenu rezultatom 2:0.

Švajcarci su ostvarili veoma bitnu pobedu pred ulazak u poslednja dva kola, pošto su imali imperativ trijumfa zbog prethodno loših rezultata.

Irska je uprkos porazu ostala druga, sa 12 bodova koliko ima i Danaska, dok su Švajcarci došli na bod zaostatka sa utakmicom manje od lidera.

Izabranici Vladimira Petkovića dominirali su tokom celog meča i zasluženo trijumfovali.

Prvi gol na meču bio je delo Harisa Seferovića u 16. minutu, a za 2:0 priliku domaćen je imao u 77. minutu.

Tada je, ipak, penal promašio Rikardo Rodrigez, ali se za konačan rezultat pobrinuo irski štoper Šejn Dafi autogolom u nadoknadi vremena.

U meču bez takmičarskog značaja viđena je goleada na Gibraltaru, gde je domaćin izgubio od Gruzije sa 3:2.

Gruzija je povela sa dva brza gola preko Harašvilija i Kankave, da bi Gibraltar izjednačio u drugom poluvremenu preko Kaskarija i Čipoline.

Konačan rezultat postavio je Kvilitaja u 84. minutu.

U narednom kolu, 15. novembra, Švajcarska dočekuje Gruziju, a Danska Gibraltar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.