Izvor: RTS, 21.Jan.2022, 19:57

Španci nakon preokreta savladali Ruse, promašen sedmerac za izjednačenje

Rukometaši Španije savladali su Rusiju sa 26:25 u drugom kolu Grupe 2 na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj. Duel je odigran u Bratislavi. Rusi promašili sedmerac na kraju meča. Španci su prvi u grupi sa maksimalnim učinkom, sve tri pobede i šest bodova. Rusija je ostala na dva boda koji je prenela iz prve faze takmičenja.
Izuzetno uzbudljiv duel dve selekcije. Neizvesno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bilo do poslednjeg minuta. Na kraju Španci su imali više snage i koncentracije i nakon preokreta stigli do pobede, koja je odaljila Rusiju od daljeg plasmana. 

Tokom celog meča vodila se velika borba. Rezultatska klackalica uglavnom je bila na strani Rusije. Kada je sredinom drugog poluvremena uspela da povede sa četiri gola razlike - 22:18, delovalo je da je pobednik rešen.
Međutim, Španci su uspeli da povežu redove i istope prednost protivnika. Izjednačenje je stiglo u 49. minutu - 23:23. Rusi su još jednom poveli, ali usledila su dva vezana gola Španaca za 25:24.
Usledilo je još jedno izednačenje. Španci golom u 55. minutu postavljaju konačan rezultat. Uzbudljiv finiš, nekoliko promašaja na obe strane i pobeda Španije. Rusi su imali sedmerac za izjednačenje kada je vreme već isteklo, ali su promašili.
Grupa 2, drugo kolo:
Rusija - Španija 25:26
Poljska - Švedska 18:28
Nemačka - Norveška
Tabela:
Španija 3/3
Švedska 2/3
Norveška 1/2
Nemačka 1/2
Rusija 1/3
Poljska 0/3
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.