Slovenija u finalu Evropskog prvenstva u odbojci

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija u finalu Evropskog prvenstva u odbojci

SOFIJA - Senzacija na Evropskom prvenstvu u odbojci na kome je Slovenija izborila svoje prvo finale u istoriji.

Muška odbojkaška reprezentacija Slovenije prvi je finalista Evropskog prvenstva za 2015. godinu.

Oni su se domogli finala pošto su u subotu u dvorani "Armejec" u Sofiji, u prvom polufinalu, savladali Italiju 3:1 (25:13, 23:25, 25:20, 25:20).

U ovom milenijumu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Slovenija je učestvovala na šest Evropskih prvenstava i bilježila slijedeće rezultate: deveto mjesto, šesnaesto, petnaesto, deveto, trinaesto - i finale!

Do ove, malo je reći senzacije, došli su pošto su u grupi zabilježili samo jednu pobjedu, a onda u nokaut fazi eliminisali Holandiju, pa svjetskog prvaka Poljsku, a onda i suorganizatora Italiju.

U drugom polufinalu sastaju se Bugarska i Francuska, a finale je na programu u nedelju od 19.45 po srednjeevropskom vremenu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.