Slovenija ispustila pobedu, Francuska jača od Češke

Izvor: B92, 27.Jun.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija ispustila pobedu, Francuska jača od Češke

Košarkašice Slovenije poražene su od Mađarske sa 88:84, na startu Evropskog prvenstva u Letoniji i Srbiji.

Slovenija je bila na korak do pobede, pošto je vodila većim delom četvrte četvrtine, međutim greškama su vratile u igru Mađarsku i kasnije joj poklonila pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bila je Ivon Tarner sa 23 poena, Bernadet Hatar je ubacila 21, dok je Studer imala 17 poena.

Kod Slovenije Teja Oblak postigla je 21 poen, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šante Evans je dodala 18, dok su po 13 imale Preželj i Lisec.

Mađarska u narednom kolu igra protiv Italije, dok se Slovenija sastaje sa Turskom.

Selekcija Francuske uspešno je startovala Evrobasket, pošto je sa 74:61 pobedila reprezentaciju Češke.

Čehinje su pružile odličan otpor velikom favoritu i na poluvremenu su vodile sa +7. Međutim, kvalitet Francuske došao je do izražaja u trećoj i četvrtoj četvrtini.

Pobednički tim predvodila je Olivija Epupa sa 18 poena i šest asistencija, dok je u poraženom sastavu Hejdova postigla 19 poena. Francuska u narednom kolu igra protiv Crne Gore, dok se Češka sastaje sa Švedskom.

Reprezentacija Srbije od 20.30 protiv Belorusije kreće Evropsko prvenstvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preokret u režiji WNBA košarkašice i slavlje Mađarske na otvaranju Evropskog prvenstva

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jun.2019

Mađarski bubnjevi očito su bili jača podrška od slovenačkih truba, pošto su, uprkos tome što su vodile gotovo ceo meč, košarkašice iz nekadašnje jugoslovenske republike izgubile. U prvoj utakmici Evropskog prvenstva u hali "Čair" slavile su Mađarice sa 88:84, pošto je WNBA igračica Ivona...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.