Slovenci sigurni, porazi Litvanije i Francuske (video)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci sigurni, porazi Litvanije i Francuske (video)

Evropsko prvenstvo u košarci, 40. po redu, počelo je pobedom Slovenije nad Poljskom 90:81 (24:22, 29:24, 21:12, 16:23) u utakmici A grupe u finskom Helsinikiju.

Slovence, čiji je selektor srpski stručnjak Igor Kokoškov, do trijumfa je predvodio kapiten Goran Dragić sa 30 poena, Luka Dončić je imao 11, uz osam skokova i šest asistencija, dok je kod Poljske najbolji bio Mateuš Ponitka sa 22 pogotka.

Košarkaška reprezentacija Srbije danas počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoj nastup na EP mečom u Istanbulu protiv Letonije od 16 sati u okviru D grupe.

Grci "razbili" Island, Šruder ubacio 32 poena Ukrajincima

Reprezentacija Grčke ubedljivo je savladala Island rezultatom 90:61 u prvom kolu Grupe A Evrobasketa.

Grci su, očekivano,opravdali ulogu favorita i već u prvom kvartalu došli do dovcifrene prednosti 26:10, da bi Island iznenadio i odigrao kvalitetnu drugu četvrtinu, koju su dobili sa 23:11.

Ipak, u nastavku meča Grci su predvođeni Papasom i Printezisom, se vratili i meč završili sa +29.

Nikos Papas postigao je 20 poena, dok je Jorgos Printezis dodao 17. U ekipi Islanda istakao se Haukur sa 21 poenom.

Grčka u narednom kolu igra protiv Grancuske, dok će se Island sastati sa Poljskom.

Nemci su u Grupi B predvođeni sjajnim Šruderom pobedili Ukrajinu rezultatom 75:63.

Plejmejker Atlante Hoksa ubacio 32 poena, uz šut iz igre 11/20, 6/11 za dva poena, 5/9 za tri i 5/5 sa linije slobodnih bacanja. On je imao još pet skokova, sedam asistencija, a sa dvocifrenim učinkom ga je pratio još Robin Bencing, koji je postigao 17 poena. Danijel Tajs je uz sedam poena imao osam skokova, dok je Johanes Vojtman ubacio osam poena, uz šest skokova i pet asistencija.

Ukrajinci su poveli u prvoj četvrtini sa 16:9, ali su izabranici Krisa Fleminga preuzeli kontrolu u drugom poluvremenu i povećavali prednost do samog kraja meča.

Najefikasniji kod Ukrajinca bio je Oleksander Mišula sa 12 poena, Artjom Pustovi je dodao pola koša manje, dok su svi ostali bili jednocifreni.

U drugom kolu 2. septembra Nemačka igra protiv Gruzije, a Ukrajina protiv Italije.

Iznenađenje: Gruzija pobedila Litvance!

Reprezentacija Gruzije pripredila je veliko iznenađenje i u prvom kolu Grupe B pobedila Litvance rezultatom 79:77.

Već na samom početku meča bilo je jasno da aktuelnim vicešampionima neće biti lako s Gruzinima, koji su na pripremnim mečevima pokazali da su jaki protivnici.

Prva četvrtina završena je nerešenim rezultatom 18:18, ali su Litvanci napravili razliku u drugom kvartalu i na odmor otišli s pet poena viška.

Veliki preokret napravili su Gruzini u nastavku i posle trideset minuta imali dva poena viška.

Pravi "triler" viđen je u poslednjem kvartalu, prvo je Markoišvili u poslednjem minut doneo prednost Gruziji od dva poena, na četiri ih je 20 sekundi pre kraja odveo Dikson.

Gruziju je do pobede predvodio Tornike Šengelija sa 29 poena, Duda Sanadze postigao je 13, a Majkl Dikson 12 poena uz sedam asistencija. Zaza Pačulija dodao je osam poena i 10 skokova.

U litvanskom timu najefikasniji je bio Mindaugas Kuzminskas sa 18 poena i sedam skokova, dok je Mantas Kalnijetis postigao 15 poena.

Bivši plej Partizana šokirao Francuze!

Reprezentacija Finske pobedila je Francuze u poslednjem meču prvog kola Grupe A - 86:84.

U još jednom dramatičnom meču, Finci su košem Džamara Vilsona izborili prtodužetak, a bivši plej Partizana postigao je pobedonosni koš 26 sekundi pre kraja, a utakmicu je završio sa 12 poena i šest asistencija.

Francuzi nisu opravdali ulogu favorita, a domaćin je na startu imao veliku prednpst od osam poena - 23:15.

Ipak, 'Galski petlovi' su uspeli da preokrenu rezultat i da na odmor odu s "pola koša" prednosti.

U natsavku meča, Fimci su odmah napravili seriju od 8:0, ali je onda ulogu preuzeo Nando De Kolo i deset minuta pre kraj meča, Franucska je imala četiri pena viška.

Iako je delovalo da će ovaj meč pripasti Francuzima, Finci su se ponov vratili sjajnom serijom od 8:0 za dramatičnu zaršnicu - 70:70.

Prvo je Evan Furnije pogodio za vođstvo Francuza, da bi Vilson odgovorio za novo izjednačenje.

Tragičar na ovom meču bio je Nando De Kolo,koji je promašio šut sa zvukom sirene za pobedu, pa se otišlo u produžetak, a junak pobede bio je Vilson koji je pogodio za pobedu i konalan rezultat.

Najefikasniji u ekipi Finske bio je Lauri Markanen sa 22 poena i sedam skokova, dok su po 14 poena postigli Sasu Salin i Tuka Koti.

Evan Furnije bio je najefikasniji u francuskom timu sa 25 poena, a Nando De Kolo postigao je 21 poen uz šest asistencija. On je u poslednjim trenucima šutirao "trojku" za pobedu, ali je promašio.

Tomas Ertel meč je završio sa 10 poena, Žofri Lovernj postigao je četiri poena uz četiri skoka, a Leo Vesterman dodao je dva poena, dva skoka i tri asistencije.

Italijani lako savladali Izrael, Balineli 18p, Datome 16p

Italijani su uspešno započeli Evrobasket pošto su u prvom kolu savladali Izrale u Grupi B - 69:48.

'Azuri' su od samog starta bili u vođstvu i već su u drugom kvartalu imali dvostruku prednost i ubedljiv su bili do samog kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Belineli sa 18 poena, a prati ga je Điđi Datome sa 16 poena i osam skokova, dok je Nikolo Meli ubacio devet poena i zabeležio deset skokova.

Kod Izraelaca jedini se istakao Omri Kaspi sa 18 poena i 9 skokova.


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČEO EVROBASKET 2017: Po NBA notama Gorana Dragića Slovenija srušila Poljsku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2017

Četa srpskog stručnjaka Igora Kokoškova stigla do prvih bodova na šampionatu...Reprezentacija Slovenije startovala je pobedom na Evropskom prvenstvu, pošto je sa 90:81 savladala Poljsku. U prvom meču šampionata "Zmajčeke" je do trijumfa predvodio sjajni Goran Dragić koji je meč završio sa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.