Slovakinje ugasile poslednju nadu

Izvor: RTS, 12.Dec.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovakinje ugasile poslednju nadu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugi krug Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i Mađarskoj. Zabeležile su i treći poraz, ovog puta bolje od njih bile su Slovakinje - 23:21 (6:11). U prva dva kola naše su poražene od Crne Gore i Francuske.

Odlična igra naših rukometašica u prvom poluvremenu, na odmor su otišle sa pet golova prednosti. Međutim, u nastavku neopisiv pad u igri. Protivnice strpljivo topile prednost, a potom prešle u vođstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Naše imale šansu da se u finišu izvuku i obezbede trijumf. Međutim, naše su paltile danak neiskorišćenim sedmercima. Svih pet su promašile. Srećniji, može se reći i hrabriji, tim ide dalje.

21.47 - Pred našim rukometašicama je nemoguća misija, moraju u poslednjem minutu da postignu dva gola. Nova odbrana golmana Slovačke donela je veliku radost protivnica, koje u poslednjem napadu postižu još jedan gol za konačnih 23:21.

21.46 - Poslednji minut susreta. Sedmerac za protivnice. Slovakinje vode sa 22:21.  

21.45 - Slovakinje su uspele da izjednače. U narednom napadu Cvijićeva je iznudila sedmerac, peti po redu. Andrea Lekić nije uspela.

21.41 - Novi gol za našu selekciju sigurna je bila Biljana Bandelier i Srbija vodi sa 21:20. Sva i po minuta pre kraja selektor Slovakinja uzima tajm-aut.

21.40 - Naše ponovo prelaze u vođstvo, Cvijićeva je sigurna na liniji šest metara. Slovakinje u narednom napadu stižu do novog izjednačenja. Ponovo odgovornost preuzima Dragana Cvijić i novim golom vraća prednost. Ipak, Slovakinje ponovo uspevaju da izjednače - 20:20.

21.36 - Naše uspevaju da izjednače. Potom je Krpež zaradila sedmerac, ali četvrti put ne koristimo šansu.

21.34 - U poslednjih deset minuta susreta ušlo se pri vođstvu protivnica od 18:17. 

21.29 - Minut kasnije, nakon još jednog lošeg napada naše selekcije, protivnice prelaze u vođstvo.

21.27 - Slovakinje iz sedmerca dolaze do izjednačenja 15:15. U toku je 47. minut igre.

21.25 - Sve više problema u igri naše selekcije nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu dozvolile su protivnicama da uhvate rezultatski priključak i smanje na samo jedan gol razlike - 15:14. To je primoralo našeg selektora da zatraži tajm-aut.

21.22 - Naše rukometašice ne koriste ni ovu priliku sa igračem više. Nekoliko grešaka i protivnice uspevaju da postignu gol i smanje na 15:13.  

21.18 - Naše devojke nisu uspele da iskoriste igrača više, postigle su gol, a su ga i primile - 15:12. Moglo je da bude i drugačije da je Cvijićeva iskoristila sedmerac. Novo isključenje za Slovakinje.

21.16 - Cvijićeva prekida seriju protivnica, usput je zaradila isključenje protivnica. 

21.13 - Igrač više za Slovakinje. Ovo puta protivnice uspevaju da postignu jedan gol. Potom uspevaju da realizuju još dva napada i smanje prednost naše selekcije na dva gola razlike - 13:11.

21.08 - I drugo poluvreme počelo je golom Andreje Lekić. 

21.07 - Počelo je drugo poluvreme. 

20.52 - Odlična igra naših devojaka u prvom poluvremenu. Odlična odbrana, siguran napad i rezultat nije izostao - 11:6 posle prvog poluvremena. 

20.43 - Minimalni problemi u organizaciji napada Srbije. Selektor Bošković ništa ne prepušta slučaju uzima tajm-aut kako bi ponovo povezao naše redove.

20.41 - Odbrana naše selekcije i dalje na visokom nivu. Agresivna igra donosi rezultat, protivnice nemaju rešenja za ovakvu igru rukometašica Srbije. Slovakinje sve više greše.

20.38 - Sa igračicom više naše uspevaju da postignu još jedan gol. Kada su ekipe bile komletne, uspešna kontra za naše devojke, i sada vodimo sa pet gola prednosti 8:3.

20.32 - Svojim trećim golom (drugim iz kontre) Cvijićeva povećava prednost naše selekcije na 6:3. To je primoralo selektora protivnica da zatraži tajm-aut. 

20.30 - Odlična igra naše selekcije. Agresivnom odbranom uspele su da poremete napad protivnica. To je ulilo dodatnu sigurnost našoj ekipi i nakon 13 minuta igre vode sa 5:3.

20.26 - Tek sa dva igrača više u polju, pošto je još jedna naša rukometašica zaradila isključenje, Slovakinje uspevaju da postignu gol i stignu do izjednačenja - 3:3. 

20.23 - Proteklo je sedam minuta igre. Obe ekipe ušle u meč agresivno ne štedeži protivnice. Naše za sada agresivnije i već su zaradile dva isključenja. Međutim, ovakva igra donela je prednost našoj selekci, za sada minimalnu 3:2. Prvog igrača više protivnice nisu iskoristile, nisu postigle gol.

20.16 -  Prvi gol za našu selekciju postigla je Andrea Leki.

20.15 - Počeo je meč između Srbije i Slovačke.

20.06 - Sve je spremno za početak susreta. Reprezentacije su na terenu, nakon zagrevanja i intoniranja himni očekujemo početak meča.

19.38 - Rukometašice Francuske i Švedske postigle su sigurne pobede u utakmicama poslednjeg kola grupne faze takmičenja na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Francuska je u okviru D grupe savladala u Osijeku aktuelnog šampiona Crnu Goru sa 24:20 (12:12) i osvojila prvo mesto u grupi s maksimalnim učinkom, dok je Švedska u C grupi u Varaždinu slavila protiv Nemačke - 39:32 (23.17).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.