Skot i Škoti haraju kvalifikacijama – 5/5 i praktično obezbeđen Euro

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 23:44

Skot i Škoti haraju kvalifikacijama – 5/5 i praktično obezbeđen Euro

Fudbalska reprezentacija Škotske pobedila je Kipar u gostima 3:0 i tako praktično osigurala plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

"Tartan armija" posle pet utakmica ima svih pet pobeda, lider je grupe ispred Španije.

Najzaslužniji za ovakav uzlet škotskog reprezentativnog fudbala, pored ostalih, je fudbaler Mančester junajteda Skot Mektomini, najbolji strelac čitavih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvalifikacija sa šest golova.

Protiv Kiprana, jednom se upisao u strelce, a jednom asistirao.

Na listi strelaca, samo su još Hojlund (Danska) i Lukaku (postigli) isti broj golova.

Škoti su onu najvredniju pobedu ostvarili u drugom kolu, savladali su Španiju 2:0, i tada je bilo jasno da ovaj tim može mnogo ovog puta, i u nastavku kvalifikacija potvrdio je takve prognoze.

Gol-razlika 12:1 možda i najbolje govori o kakvom se timu radi.

Selektor Škotlanđana je Stiv Klark.

Španci su u isto vreme potukli Gruzine 7:1 i istakli najjaču kandidaturu za drugo mesto, dok Norvežani samo u teoriji mogu da naprave problem "Furiji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.